Iraklı göçmene: Ülkeniz güvenli! Dönün!

The Guardian, İçişleri Bakanlığı yazışmalarına dayandırdığı özel haberinde, İngiltere hükümetinin, iltica başvuruları reddedilen 1.400 Iraklıyı ülkelerine geri göndermeye hazırlandığını öne sürdü.


The Guardian,”Iraklı mültecilerden, üç hafta içinde ülkelerine dönmeyi taahhüt edecekleri bir ‘gönüllü eve dönüş’ programına katılmaları isteniyor. Aksi takdirde İngiltere hükümetinin mali desteğini kaybedecekleri ve barınma imkanından mahrum kalacakları bildirilecek” diye yazdı.


“ÖLDÜRÜLÜRSENİZ SORUMLUSU SİZSİNİZ”


Gazetedeki haber özetle şöyle devam ediyor:


“İngiltere hükümeti iltica başvurularını reddettiği bu kişileri, güvende olmayacakları için Irak’a geri göndermiyor, barınma ve gıda yardımı yapıyordu. Ancak hükümet, Irak’ın artık geri dönüş için güvenli olduğunu düşünüyor. Ne var ki mültecilere, Irak’a geri döndüklerinde başlarına gelebileceklerden İngiltere hükümetinin sorumlu olmayacağına dair de bir belge imzalatmak istiyor…


Hükümetin planını değerlendiren Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, bunun, insanları ülkelerine geri göndermek için açlık ve yoksulluk tehdidini kullanmanın korkunç bir örneği olduğunu dile getirdi.”


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Başbakan Gordon Brown,  göçmen karşıtı politikasıyla tepkileri çekiyor…

810810cookie-checkIraklı göçmene: Ülkeniz güvenli! Dönün!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.