Iraklı Kürtler Maliki’ye ateş püskürüyor

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin, 140. maddenin uygulanması için oluşturulan komisyondaki temsilcisi Kadir Aziz, Maliki’yi sert dile eleştirdi.

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin, 140. maddenin uygulanması için oluşturulan komisyonundaki temsilcisi Kadir Aziz, “Maliki, komisyonun aldığı kararlara müdahale ederek maddenin uygulanmasının önünde engel oluşturuyor” dedi.

Kadir Aziz, Peyamner haber ajansına yaptığı açıklamada Maliki’nin, sonradan Kerkük’e yerleştirilen Arapların geri dönmesi ve yerlerinden edilen Kürtlerin Kerkük’teki yerlerine geri dönmeleri ile ilgili olarak komisyonun aldığı 4 karardan ikinci ve üçüncü kararlara müdahalede bulunduğunu söyledi.

Arapların geri dömeleri için ayrılan aile başı 20 milyon dinarın Maliki tarafından 10 milyon dinara indirildiğini belirten Aziz, bunun da Arapların yerlerine dönmelerini konusundaki kararlılıklarını azalttığını savundu.

Barzani’nin temsilcisi Aziz, Maliki’nin, Kerkük’e dönecek Kürtlerin daha önce ev almışlarsa toprak almaları konusunda paysız kalmaları şeklinde, ikinci maddeye de müdahalede bulunduğunu söyledi. (ANKA)

İMAJ: Irak Başbakanı Nuri El Maliki

1148080cookie-checkIraklı Kürtler Maliki’ye ateş püskürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.