‘Iraklı sporcular KKTC’de buhar oldu’

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan FİLELEFTHEROS gazetesi, Rum polisinin Perşembe akşamüzeri Oroklini bölgesinde 7’si erkek, 4’ü kadın ve 4’ü çocuk toplam 15 Iraklı “kaçak göçmeni” yakaladığını bildirdi.


Gazete söz konusu “kaçak göçmenlerin” tutuklanmalarının ardından siyasi sığınma talebinde bulunduklarını yazdı.


Gazeteye göre kaçak göçmenler, Kıbrıs yolculuğuna Kuzey Irak’tan başladılar. Kara yoluyla Şam’a giden söz konusu kişiler, buradan Mersin’e, 4 gün önce ise Mersin’den deniz yoluyla Girne Limanı’na vardılar.


Polis Basın Subaylığı’ndan dün yapılan açıklamada, KKTC Tekvando, Karate ve Aikido Federasyonu’nun davetlisi olarak KKTC Milli Takımı ile maç yapmak üzere ülkeye gelen ve Girne’de bir otelde konaklayan Irak uyruklu toplam 15 kişinin, Perşembe gün saat 15.00 sıralarında dolaşmak amacıyla otelden ayrıldığı, ancak halen geri dönmedikleri kaydedilmişti.


MARTİ ALARTS FEDERASYONU WUSHU SPORCULARI


KKTC basınında çıkan haberlerde, Irak’taki Marti Alarts isimli Uzakdoğu Sporları Federasyonu’nun Wushu sporcularından oluşan kafilenin kaldıkları Kaşgar Court Otel’de önceki gün öğle yemeğinin ardından ayrıldıkları ve geri dönmedikleri belirtiliyor.


KKTC Taekwondo Federasyonu’ndan yapılan açıklamada ise, daha önce ülkeye iki kere uluslararası müsabakalara katılmak amacıyla gelen Irak Martialarts/Wushu federasyon takımının geçen ay federasyona, kendi imkânlarıyla KKTC’ye gelerek kamp yapmak istediklerini bildirdikleri, ülke üzerindeki spor ambargosunu kırma ve dış temasları artırma politikası çerçevesinde taleplerinin uygun karşılandığı ve heyetin, ülkelerindeki TC Büyükelçiliği’nden gerekli yasal vizeleri alarak KKTC’nin yasal sınır kapısından 9 Ocak’ta giriş yaptıkları kaydedildi.


Girne’de gezi maksatlı dolaşacakları beyanıyla otelden ayrılan sporcuların eşyalarının otelde kaldığı da belirtildi.



 

705480cookie-check‘Iraklı sporcular KKTC’de buhar oldu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.