Irak’ın adımları izleniyor

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin bir Türk televizyonu kanalına verdiği mülakatta bazı ifadelerinin, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin 7 Ağustos günü Türkiye’ye yaptığı ziyaretten önce ve ziyaret sırasındaki gelişmelerle örtüşmediğinin görüldüğü kaydedildi.


İki ülke başbakanları tarafından imzalanan “Mutabakat Muhtırası”nda, PKK’nın bir terör örgütü olduğunun teyit edildiği hatırlatılarak şöyle denildi:


“Muhtırada bahsi geçen ‘Terörle Mücadele Anlaşması’, Zebari’nin de üyesi olduğu Maliki hükümetiyle hükümetimiz arasında, üzerinde Mayıs 2006’dan bu yana çalışılmakta olan ve iki tarafın da ziyaret gününe kadar büyük ölçüde üzerinde mutabık kaldıkları bir taslaktır. Dolayısıyla söz konusu anlaşma taslağının Irak tarafı için dayatma olmadığı değerlendirilmektedir.


Türkiye, Irak hükümetinin başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleyle ilgili kararları olmak üzere, uluslararası yükümlülüklerini iki ülke arasında mevcut iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde yerine getirmesini beklemekte ve bu konuda atacağı adımları izlemektedir.”
 

1048110cookie-checkIrak’ın adımları izleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.