Irak’ın Kuzeyi ile doğrudan temas sürüyor

Murat Özçelik başkanlığındaki heyet bölgede temaslarda bulunuyor. 
 
Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, “En başta Merkezi Irak Hükümeti olmak üzere yetkililerden taleplerimiz var, beklentilerimiz var. Daha yakın bir işbirliği yapılmasını arzu ediyoruz. Verilen sözlerin sözde kalmamasını arzu ediyoruz” demişti.


Bugün ise gözler Bağdat’ta olacak. Ankara, terör örgütüyle mücadelede beklentilerini, komşu Irak ve kuzeydeki yönetime doğrudan iletecek.


Özel temsilci Murat Özçelik, Irak Cumhurbaşkanı Talabani’nin yanı sıra Başbakan Maliki ve IKDP lideri Mesut Barzani ile bir araya gelecek.


Ankara kuzeydeki yönetimden öncelikle PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ilan etmesini bekliyor. Bu adımı da söylemlerdeki samimiyetin kanıtı için olmazsa olmaz diye görüyor.


Ankara’nın bir diğer beklentisi de Irak’ın Kuzeyinde bulunan teröristlerin bir an önce teslim edilmesi. Türkiye, net olarak “teröristleri barındırmayın” diyecek. Terör örgütüyle ilişkisi olan parti ve derneklerin faaliyetlerine izin verilmemesi de istenecek.


Ankara, görüşmelerde Terör örgütünün bölgeyi bir sığınak olarak kullanmasının engellenmesi yolunda her türlü desteği vermeye hazır olduğunun altını çizecek ve “Artık söylem değil eylem zamanı” diyecek.

1068020cookie-checkIrak’ın Kuzeyi ile doğrudan temas sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.