Irak’ta kaçırılan 24 Türk’ten haber yok

Gül, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan’ın soru önergesini yanıtlarken, Irak’ta bugüne kadar öldürülen ve hemen hemen tamamı şoför olan Türklerin sayısının 100’ü aştığını; bunlardan bir kısmının direnişçiler tarafından kaçırılarak katledildiğini, bir kısmının ise araçlarına düzenlenen saldırılarda hayatını kaybettiğini ifade etti.


Dışişleri Bakanı Gül, şunları kaydetti: ‘Kaçırılan 86 vatandaşımızdan 59’u serbest bırakılmıştır. Kaybolduğu bildirilen 24 vatandaşımızın akıbeti ise Bağdat Büyükelçiliği kanalıyla araştırılmaktadır. Savaş, iç savaş, terör, kargaşa ve benzeri olağanüstü koşullara sahip ülkelerde uluslararası taşıma yaparken saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden şoför ve beraberindeki Türk vatandaşlarının varislerine, Ulaştırma Bakanlığı tarafından 40’ar bin YTL’ye kadar ödenmektedir.”


Bakan Gül, Irak’ta kaçırılarak 2 yıl önce öldürülen Murat Yüce’nin eşi ve çocuklarına gerekli yardımın yapıldığını; Yüce’nin eşinin Keçiören Belediyesi’nde işe alındığını; çocuklarının dershane ve okul ihtiyaçlarının tamamının karşılandığını da bildirdi.


 

1030810cookie-checkIrak’ta kaçırılan 24 Türk’ten haber yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.