Irak’ta ‘PKK büroları kapatılsın’ talimatı

Irak Kürdistan Demokrat Partisinin (IKDP) internet sitesinde yer alan haberde, hükümetin talimatında, bazı ülkelerin PKK’yı terörist bir örgüt olarak ilan ettiği hatırlatılarak, anayasaya göre Irak’ın da terörist bir örgütün topraklarında bulunmasına herhangi bir şekilde izin vermeyeceğinin kaydedildiği vurgulandı.

Talimatta, Irak hükümetinin, aralarında çıkabilecek herhangi bir sorunun çözümü konusunda Türkiye’ye yardımcı olacağı ve güvenlik konusunda işbirliği yapmayı istediği ifade edildi.
Irak’taki kaynaklar, hükümetin daha önce de benzer bir talimat verdiğine, ancak uygulanmadığına dikkati çekiyorlar.

‘İŞBİRLİĞİ ARAYIŞINDA”

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, ABD’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak atadığı emekli orgeneral Joseph Ralston’ın, PKK problemiyle başa çıkmak amacıyla ilgili tarafların yakın işbirliğinin nasıl sağlanabileceği üzerinde danışmalarda bulunduğunu söyledi.

Ralston’ın, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesud Barzani ile temaslarına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Casey, ”Ralston’ın, Türk yetkililerle görüşmelerinde ne yaptıysa Irak’ta da aynısını yapmasını beklerim. Bu da, Iraklılar, Amerikalılar ve Türkler olarak hepimizin, PKK’nın oluşturduğu tehditle başa çıkabilmek için nasıl birlikte çalışabileceğimizi konuşmaktır” dedi.
 

 

1136910cookie-checkIrak’ta ‘PKK büroları kapatılsın’ talimatı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.