Irak’ta seçmen sandık başında

Talabani yaptığı açıklamada, seçimlerin demokratik tecrübe açısından çok önemli olduğunu belirterek, tüm Iraklılar’ın bu seçimlerde oy kullanmasını temenni ettiğini ve Iraklılar açısından bu seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan seçimlerde, 19 milyon Iraklı seçmen 51 bin seçim merkezinde oy kullanacak. Oy verme işlemi bu akşam saat 17.00’ye kadar sürecek.

TEK KOALİSYON TEMENNİSİ

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ülkesinde bugün yapılan, birçok partinin ortak liste halinde girdiği seçimlerden tek koalisyonun galip çıkmasını temenni etti.

Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge içinde yer alan El Reşid otelinde oy kullanan Maliki, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerde halkın daha iyi bir tercih yapacağına inandığını ifade ederek, “Halkın iradesi, azmi ve gücünü takdir ederim. Halkı oyunu kullanmaya davet ediyorum. Bu seçimlerden sonra oluşacak meclis daha kapasiteli ve daha aktif üyelerden oluşacaktır” dedi.

100 ÜLKEDEN GÖZLEMCİ

Seçimlerin şeffaf bir ortamda geçmesi için Irak devletinin daveti üzerine 100 ülkeden gözlemcinin katıldığı dile getirildi. Seçim sürecini BM, Avrupa Birliği, Arap Birliği, İslam Konferansı Teşkilatı’nın yanı sıra uluslararası sivil kuruluşlardan ve birçok ülkeden 500’e yakın gözlemci izleyecek.

BAĞDAT’TA PATLAMALAR: 16 ÖLÜ

Irak’ta genel seçimler için oy verme işleminin başladığı sıralarda bir yandan da saldırı ve şiddet haberleri geliyor.
Irak’ın başkenti Bağdat’ta, iki binada meydana gelen patlamalarda, ilk belirlemelere göre 16 kişi öldü.

İçişleri Bakanlığından bir kaynak, bir apartmanda meydana gelen ve en az 4 kişinin öldüğü patlamanın ardından bir başka binada meydana gelen patlamada da ilk belirlemelere göre 12 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Genel seçimler için oy verme işleminin başlamasından bu yana Bağdat’ta havan topu mermileri ve yol kenarına yerleştirilen bombaların yol açtığı patlama sesleri duyulduğu haber veriliyor.

1236120cookie-checkIrak’ta seçmen sandık başında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.