‘Irak’ta sonun başlangıcı’

Gazete, “Şii ve Kürt milletvekilleri bir süredir direnişçilerin Sünni siyasetçilerin korumalarının arasına sızdığını savunuyorlardı. Irak’taki beş milyon Sünni Arap’ın yüzde 92’si Amerika’ya karşı silahlı mücadeleyi desteklediğini söylüyor” diye yazdı.


The Independent başyazısında da şu yorumu yaptı:


“Dünkü saldırı, ABD’nin Irak stratejisine açık bir meydan okuma. Parlamento, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin Irak’ta demokrasinin filizlenebilmesi için son umuduydu.


Aralık 2005’te yapılan seçimler, Irak’ın geleceği açısından büyük umutlar doğurmuş, iyimserlik en üst noktaya çıkmıştı. Irak halkı büyük bir cesaret örneği göstererek ve saldırıya hedef olma riskini alarak sandık başına gitmişti.


Eğer şimdi milletvekilleri saldırı korkusuyla oturumlara katılmaz ve parlamento toplanamazsa, Iraklılar tarafından yönetilen bir Irak hayali boşa çıkacak.


Bu saldırı, ABD’nin Irak halkına telkin etmeye çalıştığı güveni de yok edebilir. Bu durumda ABD’nin Saygon’daki akıbeti yaşaması kaçınılmaz olabilir. Saldırı, kalede gedik açılabileceğini gösterdi.”

801700cookie-check‘Irak’ta sonun başlangıcı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.