Irak’ta İtalyanlar da işkence yapmış

Berlusconi’nin sağ koalisyon hükümeti ise Kaissi’nin iddiasını yalanladı.

Abu Garib hapishanesinde vücuduna elektrik verilen, başına başlık geçirilmiş durumda duvara asılı resimleri daha önce dünya basınında yer alan Ali El Kaissi, RaiNews24’e verdiği ropörtajda işkenceciler arasında İtalyanlar’ın da bulunduğunu söyledi.

Ali El Kaissi şunları söyle konuştu:”Iraklı diplomat Hatem Abu Ghaith de Abu Garib’de tutuklular arasındaydı. Kendisi diplomat olduğu için birkaç yabancı dil biliyordu.
İtalyanca da konuşuyordu. Bana sorguları yürüten kişiler arasında İtalyanca konuşmalar duyduğunu anlattı” dedi.

Ürdün’ün başkenti Amman’da Amerikalıların işkence yaptığı hapishaneden kurtarılan kurbanlarla ilgilenen bir sivil toplum kuruluşuna başkanlık eden Kaissi İtalyanların sorgular sırasında bizzat görev aldığını dile getirdi.

Kaissi’nin iddiasına göre Abu Garib’de işkencelere katıldıkları da öne sürülen İtalyanlar, Amerikan şirketlerinde yüksek ücretler karşılığında çalışan emekli askerler.

Kaissi’nin iddiası Palazzo Chiği tarafından hemen yalanlandı. Hükümet adına yapılan açıklamada Abu Garib’de hiçbir İtalyan vatandasının görev almadığı vurgulandı. Muhalefet partileri ise Berlusconi hükümetinden bu konuya derhal bir açıklık getirmesini talep etti.

1123940cookie-checkIrak’ta İtalyanlar da işkence yapmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.