‘Irak’ta yaşanılanlara dayanamadı’

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Independent Irak’ta intihar eden Yüzbaşı Masters’ın (40) geçen yıl 15 Ekim’de , görevli bulunduğu Basra’da intiharıyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını yazdı.


Gazete raporda intihar nedeninin “İngiliz askerlerinin Irak’ta sivillere yönelik taciz ve kötü muamele iddialarını araştırmakla görevli subay, üzerindeki ağır baskılara dayanamadı” diye açıklandığını belirtti.


The Independent’de yer alan değerlendirme şöyle:


“Yüzbaşı Masters, bir askeri kamptan hırsızlık yaparken yakalanan Nadim Abdullah adlı genç ve bir otelde resepsiyon memuru olarak çalışan Baha Musa’nın ölümleriyle ilgili soruşturmalar da dahil bir çok ciddi disiplin soruşturmasının sorumluluğunu taşıyordu.”


Soruşturmada ifade veren bir başka subay Philip Floyd da, intihar eden yüzbaşıyla yakın arkadaş olduklarını belirttikten sonra şunları anlattı:


“Soruşturma yürüttüğümüz olaylarla ilgili süreçler, bizim dışımızdaki güçler tarafından engelleniyor ve elimizden hiç bir şey gelmiyordu. Masters’ın bu durumdan giderek daha çok etkilendiğini ve kaygılandığını hissediyordum.”


 

792360cookie-check‘Irak’ta yaşanılanlara dayanamadı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.