Irak’takiTürk şoförler serbest

Televizyon, El Kaide ile bağlantısı bulunan Ürdünlü militan Ebu Musab Ezzerkavi’ye bağlı Tevhid ve Cihad grubunun rehineleri bıraktığını duyurdu.
     
YOLDAYIM, GELİYORUM…


Kaçırılan Türk şoförü Abdurrahman Demir’in kardeşi Fatma Demir, kardeşiyle yaptığı telefon görüşmesini CNNTürk’e bağlanarak aktardı. Demir, telefon görüşmesinde kardeşinin sesinin gergin olduğunu belirtti ve aralarında “Ben serbestim. Artık yoldayım, geliyorum” şeklinde bir konuşmanın geçtiğini söyledi.


Fatma Demir, kardeşinin sağlık durumuna ve Türkiye’ye ne zaman ulaşacağına ilişkin herhangi bir bilgi vermediğini ifade etti.
     
FİRMANIN KARARI ETKİLİ


Irak’ta El Kaide ile bağlantılı Tevhid ve Cihad grubu, 2 Türk rehineyi, firmanın Irak’taki faaliyetlerini durdurma kararı üzerine bıraktığını açıkladı.


El Cezire televizyonuna gönderilen video kasette, iki Türk rehinenin arkasında maskeli ve silahlı 3 kişi bulunurken, bunlardan birisinin okuduğu açıklamada, ”Türk şirketinin Irak’taki Amerikan güçlerine kamyon göndermeyi durdurma kararı üzerine Tevhid ve Cihad grubunun Abdurrahman Demir ve Sait Unurlu’yu serbest bırakma kararı almıştır” ifadesi kullanıldı.


El Kaide ile bağlantısı bulunan Ürdünlü militan Ebu Musab Ezzerkavi’ye bağlı Tevhid ve Cihad grubu, cumartesi günü El Cezire’ye gönderdiği kasette, Demir ve Unurlu’nun kaçırıldığını açıklamıştı.


Militanlar, bu şoförlerin bağlı oldukları Kahramanlı adlı firmanın Irak’taki faaliyetlerini 48 saat içinde durdurmaması halinde rehineleri öldürecekleri tehdidinde bulunmuştu.


Mersin’de bulunan Öztur Uluslararası Nakliyat Firması ve Kahramanlı Nakliyat Firmaları temsilcileri de şoförlerin serbest bırakılması için gerekirse Irak’taki taşımacılık faaliyetlerine son vereceklerini bildirmişlerdi.


Irak’ta iki gün önce Murat Yüce’nin El Kaide teröristleri tarafından katledilmesinin ardından diğer Türk rehineler için Dışişleri Bakanlığı harekete geçmiş ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) ABD mallarını Irak’a taşımama kararının Arap televizyonlarında yayınlanmasını sağlamıştı.


Kamyon şoförlerinin evlerinde ise iki gündür endişeli bekleyiş sürüyordu.

776610cookie-checkIrak’takiTürk şoförler serbest

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.