“İran Irak’taki ABD üslerine 10’dan fazla füze gönderdi”

İran Devrim Muhafızları, ABD’nin Irak’taki Ayn el Esad Hava Üssü’nü vurduğunu açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon İran’ın Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu üslere 10’dan fazla füze gönderdiğini duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Başkan Donald Trump’ın saldırılar hakkında bilgilendirildiği ve ulusal güvenlik ekibi ile durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

İlk gelen haberlerde başkent Bağdat’ın batısındaki Ayn el Esad üssüne en az 6 füzenin isabet ettiği belirtilmişti.

AFP’ye konuşan güvenlik kaynakları ise Ayn el Esad hava üssüne 9 füzenin isabet ettiğini, saldırının gece yarısından sonra 3 dalga halinde geldiğini açıkladı.

Saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair henüz net bir bilgi yok.

İran Devrim Muhafızları, üslerini ABD’ye açan ve İran’a karşı saldırı düzenlenen her yeri hedef alacaklarını açıkladı.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, “intikam başlıyor, ABD üssüne füze saldırısı” mesajıyla saldırıya ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

İran, Devrim Mufahızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Cuma günü Bağdat’ta ABD hava saldırısıyla öldürülmesinin intikamının “doğru zamanda, doğru yerde” alınacağını açıklamıştı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de ABD’nin Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi öldürmesinin savaş nedeni olduğunu söylemişti.

Pentagon: En az iki ABD üssü hedef alındı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran’dan geldiği açık olan 10’dan fazla füzenin, biri el Esed en az iki ABD üssünü hedef aldığını duyurdu.

Washington Post gazetesi Savunma editörü yardımcısı Andrew DeGrandpre, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü’nün saldırılarla ilgili yaptığı açıklamayı Twitter’dan paylaştı.

Açıklamada hedef alınan üslerin Ayn el Esad ve Erbil’deki üsler olduğu, zarar tespit çalışmalarını sürdüğü ve verilecek cevaba dair görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

İran Devrim Muhafızları: Süleymani’nin intikamı

İran resmi haber ajansı IRNA, İran Devrim Muhafızları’nın saldırının Süleymani’nin intikamını almak için yapıldığını açıkladığını ve ABD’ye üslerini açan tüm ülkeleri uyardığını duyurdu.

Açıklamada “Üslerini ABD’nin terörist ordusuna açan tüm Amerikan müttefiklerini uyarıyoruz. İran’a karşı saldırıda bulunulan her yeri hedef alacağız” dendi.

Beyaz Saray: Durumu takip ediyoruz

Beyaz Saray’ın saldırılar hakkında bilgilendirildiği ve Başkan Donald Trump’ın durumu takip ettiği belirtildi. Beyaz Saray sözcüsü Stephanie Grisham “Irak’tkai ABD tesislerine yapılan saldırı haberlerini izliyoruz. Başkan bilgilendirildi, durumu yakından takip ediyor ve ulusal güvenlik ekibi ile durumu değerlendiriyor” açıklamasını yaptı.

2373780cookie-check“İran Irak’taki ABD üslerine 10’dan fazla füze gönderdi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.