‘Irçılık ve kemer sıkmaya hayır’a çağrı

Day-Mer’den “Irkçılığa ve tasarruf politikalarına hayır!” yürüyüşüne çağrı

Avrupa Birliği referandumu ardından başta Başbakan olmak üzere hükümet büyük bir kriz yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. David Cameron’un yakında gideceği ve yerini Theresa May’e söz verildiği gibi Ekim ayından önce bırakması, bu krizin büyüklüğünü gösterir durumda.

Yapılan tartışmalar Başbakan’nın kim olursa olsun tasarruf politikalarına devam ettireceğini gösteriyor. Ek olarak hukumetin Avrupa Birliği’nden çıkışı mazeret göstererek kesintilere ve yaşam kalitesine saldırılarının artarak devam edeceği bir döneme doğru gidiliyor.

Avrupa Birliği Referendumu dönemi yapılan ırkçı söylemleri referandum sonrası pratikte kendini gösteriyor. Referandum sonrası ırkçı saldırılarda 57% artışın olması bunun bir göstergesi. Bir çok polikacının ve medyanın sorumsuz davranışları ve göçmenleri günah keçisi ilan etmeleri bu sonuçları doğurdu. Özelikle UKIP gibi ırkçı partiler bu saldırıların yoğunlaşmasında büyük bir rol oynadılar.

Bu saldırıları ve toplumları bölme çabalarına izin vermemeliyiz. Britanya anti faşist ve anti ırkçı hareketin güçlü olduğu Avrupa ülkelerinden biri. Toplumlar olarak bir araya gelerek bu ırkçı saldırılara karşı sesimiz bereber yükseltip ırçkılara ve faşistlere dur demeliyiz. Bu birlikteliği daha sonra yükseltip ırkçılığın artmasında rol oynayan tasarruf ve kesinti politikalarına karsi hep beraber mücadele etmeliyiz. Hükümet hiç bir zaman olmadığı kadar zayıf ve parçalanmış durumda. Yeni bir genel seçime gidilmesi oldukça olası bir olanak olarak görünüyor.

Böl ve yönet

“Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk” örgütünün düzenlediği “Irkçılığa ve Tasarruf Politikalarına Hayır” yürüyüşü, göçmen toplumlara sahip çıkılması, ırkçılığa geçit verilmeyeceği mesajının verilmesi açısından önem taşıyor.İngiliz, Siyah ve diğer ulustan emekçilerle birlikte, din, dil, ırk ayrımıyla değil,  ezene karşı ve ezilen sınıfın mensubu olarak mücadele etmemiz ve bunuda böylesi bir günde göstermemiz gelecek açısından büyük önem taşıyor. Çünkü ırkçılığın ve faşizmin arttığı Avrupa ülkelerinde esas ayrımın ezen ve ezilenler arasında olduğu, işçiler ve zenginler arasında olduğunu gözden kaçırmamız gerekiyor.

Biz emekçileri bu gibi sünnî yollarla bölmek istemelerinin nedeni var. Bu neden sermayenin, şirketlerin daha fazla kar yapma isteği.. ve bunu sosyal yardımları keserek, sağlık ve eğitim gibi kamu alanlarını özelleştirerek ve emekçilerin haklarına yönelik diğer saldırılarla yapıyor, yapacak. Suçlunun kendisi olduğu anlaşılmasın diye, mültecileri, göçmenleri neden olarak gösteriyor. Yerli, göçmen emekçilerin birlikte mücadelesini engellemek istiyor. Biz emekçiler yoksulluğa, savaşlara, açlığa, kamu alanlarının peşkeş çekilmesine neden olmadık. Mülteci, göçmen karşıtı söylemler ve ırkçılığın artması biz emekçileri bölmek için sıkıştıklarında sahneye koydukları bir oyundur.

Irkçılığa ve Tasarruf Politikalarıne Hayır” yürüyüşüne katılalım!

Referendumda oyumuzu ne yana kullanmışsak kullanalım bunu bir kenara bırakıp, bizleri bölmeye ve birbirimize düşman etmeye çalışan sisteme karşı ortak mücadele edelim.   Yerli ve Gocmen toplumların her kesimden katilacagi bu yürüyüşü Ingiltere Sendikal Konferedasyonu, UCU, Unite, Unison, Öğrenciler Sendikası NUS, PCS, NUT, CWU, NUT gibi öğretmenler, kamu çalışanları, posta çalışanları, yüksek öğretim çalışanlarının sendikaları destekliyor. Destekleyenler arasında mülteci örgütleride yer alıyor.

Bu nedenle Day-Mer olarak Kürt ve Türk kökenli emekçileri “Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk” kampanya örgütünün 16 Temmuz Cumartesi günü organize ettiği yürüyüşe birlikte katılmaya, her ulustan emekçi kardeşlerimizle birlikte mücadelemizi dosta düşmana göstermeye çağırıyoruz.

Yürüyüş bigileri

Tarih:  16 Temmuz, Cumartesi
Yürüyüş toplanma noktası: BBC Portland Place, London W1A 1AA, saat 12’de
Yürüyüş bitiş noktası: Trafalgar Square
Day-mer buluşma: Londra Toplum Merkezi (Day-mer Tottenham), Saat 11:00’de

 

1612120cookie-check‘Irçılık ve kemer sıkmaya hayır’a çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.