Irkçı lidere yumurta, bira kutuları ve patates

Geleneksel işçi mahallesi olarak bilinen Favoriten’ de Avrupa Parlamentosu seçimleri dolayısıyla partisinin kapanış mitingine katılan FPÖ lideri Heinz Christian Strache yumurta, bira kutuları ve patateslerle protesto edildi. Mitinge katılan bin kadar FPÖ taraftarına karşı ikiyüz kişilik solcu grup Strache’nin üzerine yumurta, bira kutuları ve patates atarak, mitinge engel olmak istedi.

Basında yeralan haberlere göre, Nazi geçmişinden dolayı sürekli protesto edilen Avusturya Parlamentosu 3. Başkan Yardımcısı Martin Graf ve AP üyesi Andreas Mölzer’in de bulunduğu ırkçı lider Strache’nin konuşması boyunca 200 kadar solcu grup tarafından “Naziler Defolun” sloganlarla protesto edildi.

Atılan patetes, bira kutuları ve yumurtaların çatışmayı önlemeye çalışan polislerin üzerine düştüğü ifade edilirken, atılan cisimlerin Strache’ye ve mitinge katılan taraftarlarına kadar ulaşamadığı belirtildi.

Protesto eylemini yapan solcu gruba karşı, bir grup FPÖ sempatizanı dazlak ise “Yabancılar Defolsun” ve “Çingeneler Dışarı” şeklinde Strache’ye destek verdiler. Olaylarda polise karşı koymaktan iki dazlak gözaltına alındı.

1192670cookie-checkIrkçı lidere yumurta, bira kutuları ve patates

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.