Irkçılar internete dadandı…

Polonya’da,ırkçılık ve yabancı düşmanlığı karşıtı yayınlarıyla dikkatleri çeken Bir Daha Asla  (Nigdy Wiecej), Polonya’da hızla artan ırkçı saldırılar ve yabancı düşmanlığının ardında, Kan ve Onur, Radio Maria ve Atena gibi sayıları 500’u aşan ırkçı internet sitelerinin olduğunu öne sürdü.


AB’DEN IRKÇILARA GÖZDAĞI


Polonya’daki ırkçı saldırılar ve yabancı düşmanlığı, geçen gün AB Parlamentosu’nda ele alındı. AB Parlamentosu uyeleri, ırkçı saldırıların devam etmesi durumunda Polonya’ya yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.


Anti-Irkçı Polis Birimi, Papa 16. Benedikt’in Polonya ziyareti sırasında Polonya Yahudileri liderine yönelik yapılan ırkçı saldırı ve Yahudi öğrencilerin ölümle tehdit edilmesi, bardağı taşıran son damla olmuştu.


IRKÇILARA KARŞI ÖZEL POLİS KURULUYOR


Bu olaylar üzerine harekete geçen hükümet, ırkçı ve yabancı düşmanı faşistlerle mücadele etmek amacıyla yeni bir ‘Anti-Irkçı Polis Birimi’ kurulmasına karar verdi.


Hükümetin aldığı karar üzerine Nigdy Wiecej yöneticileri de sayıları 500’den fazla olan Web sitelerinin kapatılması için polisle isbirligine gitme kararı aldıklarını açıkladılar


NİGDY WİECEJ?


1992 yılında, sosyalist Polonya döneminde kurulan Nigdy Wiecej, ülkede insan haklarının gelişmesi, çok-kültürlü yaşama uyum ve demokratik sivil toplumların geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla kurulmus bir organizasyon. Nigdy Wiecy yetkilileri, hiç bir siyasi partiyle bağlantıları olmadığını ve bağımsız bir organizasyon olduklarını söylüyor.

690520cookie-checkIrkçılar internete dadandı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.