Irkçıların gösterisine sol izin vermedi

Başkent Bern Karıştı. Gösterilere hazırlıksız yakalanan Bern Polisi;  onlarca yaralı, otuzun üzerinde tutuklu ve göstericilerin çevreye, on binlerce franklık zarar verdiğini açıkladı.

Aşırı sağcı Blocher’ın SVP’sinin, İsviçre’nin Bern kantonunda düzenlemek istediği miting, radikal sol “Schwartze Block” (Kara Blok) üyesi 500 kişinin miting alanını basmasıyla, Bern parlamento meydanını bir anda savaş meydanına çevirdi.

Böyle bir gösteriye hazırlıksız yakalanan, Bern Polisinin yardımına, Basel ve Biel polisinin yetişmesiyle gösteriler kontrol altına alınabildi. Bern Kantonu polis direktörü Stephan Hügli, bunun, düşünce özgürlüğü ve İsviçre demokrasisi için bir kara gün olduğunu söyledi. Zararın on binlerce İsviçre frank olduğunu söyleyen Hügli, gösterilerde 24  kişinin yaralandığını ve 30’un üzerinde göstericinin tutuklandığını belirtti.

Kara Blok’un aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi SVP’nin mitinginin düzenlendiği alanda, alternativ bir gösteri düzenlemek istemeleri sebebi, SVP’nin hazırladığı tartışmalı seçim afişleri neden oldu. Kara Blok,  “SVP’nin faşist bir parti olduğunu, yabancıları “kara koyun” gösterip, aşağıladığını ve anti-islam düşmanlığı yapatığını” ileri süren bildiriler dağıttı.

Hatırlanacağı gibi, SVP hazırladığı seçim afişinde, beyaz koyunların bir kara koyunu tekmelediği resimlere yer vermiş ve “Güvenliği sağlayın” çağrısında bulunmuştu…

İLGİLİ HABER: Irkçı seçim afişine tepki giderek büyüyor

1159420cookie-checkIrkçıların gösterisine sol izin vermedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.