Irkçılık ve ayrımcılık protesto edildi

Cumartesi günü saat 12.00 sıralarından Unite Against Fascism ve Tuc tarafından organize edilen yürüyüşe Londra’da faaliyet gösteren Day-Mer, Gik-Der ve Ambargolular gibi Türkiyeli ve KKTC’li sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri de destek verdi. Irkçılık ve ayrımcılık karşıtı pankartların taşındığı mitingde gazetemize bir açıklama yapan Day-Mer Genel Sekreteri Oktay Şahbaz, dünyanın birçok ülkesinde ekonomik nedenlerden dolayı bir krizin yaşandığını söyledi.

Bu krizin faturasının o ülkelerde yaşayan göçmenlere çıkartılmak istendiğine dikkat çeken Şahbaz şunları söyledi: “İngiltere’de de benzer durumlar yaşanıyor. UKIP gibi ırkçı partiler başta olmak üzeri birçok partinin bu tür politikalarla göçmenleri hedef tahtasına koyduğunu görüyoruz. Biz göçmenler olarak bu tür önyargılara pabuç bırakmak istemiyoruz” Göçmenlerin bu ülkeye zarar verdiğini ilişkin hükümetin ciddi bir araştırmasının bulunmadığına değinen Oktay Şahbaz, “Aksine göçmenlerin Britanya’ya zenginlik kattığını ve büyük katkıları olduğu yapılan araştırmalarla ortaya konulmuştur” dedi.

İnsan hakları aktivisti Fevzi Hussein de, Britanya’da yaşayan göçmenlerin artık bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olduklarını ifade ederek, “Yüzlerce etnik kökenin yaşadığı Londra’da hep bir olarak bu gün buradayız ve ayrımcılığın karşısındayız” diye konuştu. Hussein, göçmenlerin günah keçisi haline getirilmesine ve İslam fobisine bundan sonra da hayır diyeceklerini söyledi.

Mitingde ırkçılık ve faşizm karşıtı sloganlar öne çıkarken, yapılan konuşmalarda hükümetin kesinti programı, özelleştirmeler ve işten çıkarmaları uygularken, göçmenleri hedef göstermesinin, ırkçılığı artırdığına dikkat çekildi ve buna son verilmesi istendi.

Pek çok önemli ismin konuşmacı olarak katıldığı Anti ırkçılık gününe Hackney İşçi Partisi miletvekili Diane Abbot , Yeşil Parti Lideri Natalie Bennett, NUt Genel sekrerteri Christine Browler, VV PAX Christi’den Jerry Dammers ve Bruce Kent, MEP Jean Lambert, Cable Streen Vetereans grubunfan MKark Lewitas, MEP Caludia Morales, Britanya Müslim Council’den ’den ve Genel Sekreter Farooq Murad, TUC president Muhammed Taj, comedyen Ava Vidal Vubal, Refugee Council Baş koordinatörü Sabby Dhalu ve Unite Against fascizm’den Weyman Bennet katıldı.

850660cookie-checkIrkçılık ve ayrımcılık protesto edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.