Irkçılık ve ayrımcılıkta yine karne zayıf

Avrupa Konseyi yayınladığı 3’ncü Türkiye Raporu‘nda şöyle denildi:


“Türkiye’de reformlara rağmen ırkçılık ve ırk ayrımcılığına karşı anayasa ve ceza hukuku ile uygulamadaki yasa ve yönetmeliklerde boşluklar bulunuyor. Özellikle nüfus cüzdanlarındaki ‘din’ bilgisi ve okullarda zorunlu din derslerinin değiştirilerek inanç özgürlüğü konusunda gelişmeler sağlanması gerekiyor. Medya ve halkın azınlık gruplarını da hedefleyen ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğüne karşı her hangi bir önlem alınmıyor.”


KÜRTLER BÖLÜMÜ


Rapor’da yer alan “Kürtler” bölümünde de Türkiye’de 12-15 milyon arasında kürtler’in yaşadığı belirtilerek çoğunun silahlı eylemci PKK ile hükümet arasındaki çatışmanın arasında kaldığı ve büyük kente göç edenlerin de sosyal sorunlarla boğuştuğu belirtildi.


Rapor, güçe zorlanan Kürtlerin köylerine geri dönüp mülklerine sahip çıkma isteklerinde de zorluklarla karşılaştıklarını belirtti.


Türkiye Raporu’nda  yer alan 126 maddenin 46’sında Türkiye’ye önerileri başlığında verildi.


Türkiye hakkında üçüncü raporunu yayınlayan ECRI, bütün üyelerin insan hakları konusunda aynı gözle değerlendirilmesini amaçladıklarını açıkladı.


Türkiye’nin de 1949’dan beri üyesi olduğu Avrupa Konseyi Irkçılıkla Mücadele Komitesi’nin toplam 46 üyesi bulunuyor.


BAŞBAKAN’IN YANITI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi’nin “zorunlu din dersine” yönelik eleştirisi konusunda basının sorularını yanıtlarken bir karara vardıktan sonra, gerekirse konuyu Meclis’e götüreceklerini söyledi.

1018910cookie-checkIrkçılık ve ayrımcılıkta yine karne zayıf

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.