İşçi Partili adaylardan halk toplantısı

İşçi Partisi milletvekili adayları, Birleşik Krallık’ta sokak suçlarından konut açığına pek çok sorunun kökeninde yoksullaşma olduğunu belirterek milletvekili adayları, İşçi Partisi’nin iktidara gelmesiyle Jeremy Corbyn’in sosyal devlet projesinin hayata geçirileceği ve yeşil yatırımlarla daha yaşanılır bir ülke yaratılacağı görüşünü savundular. Tottenham adayı David Lammy de, Muhafazakarların iktidara gelmesi durumunda NHS’in ABD’li şirketlere özelleştirileceği ve BK’nin ABD’nin 51’inci eyaleti yapılmaya çalışacağından duyduğu kaygıyı dile getirdi.

12 Aralık Genel Seçimleri’nde İşçi Partisi’nden milletvekili adayları DAY MER’deki halk toplantısında konuştu ve izleyicilerin sorularını yanıtladı. 19 Kasım Salı akşamı saat 19’da “22 Moorefield Road N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde yapılan toplantıya kalabalık bir katılım oldu.

İşçi Partili milletvekillerinin de katıldığı toplantıda 12 Aralık seçimlerinde Edmonton’dan aday olan Kate Osamor, Enfield adayı Feryal Demirci, Tottenham adayı David Lammy ve Hornsey ve West Green adayı Catherine West konuşmacı olarak yer aldı. İşçi Partili dört adayın yanısıra Socialist Workers Party (SWP) ve Sosyalist Parti temsilcisi toplantıda konuştu.

TOPLANTIDA KİM NE NE DEDİ?

Çınar ve Çağdaş Altun’un yönettiği toplantıdaki konuşmalar özetle söyledi:

ÇAĞDAŞ ALTUN (DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi): Gerici ittifaka karşı işçi sınıfının taleplerine sahip çıkma sözü veren İşçi Partisi listelerindeki aday adaylarına oy vermeye çağırıyoruz. İşçi ve emekçiler için yaşanılabilir bir ücret, hızlı ve ücretsiz sağlık hizmeti, vergide çalışanların lehine adalet, göçmenleri hedef alan ırkçı saldırıların üzerine gidilmesi, sosyal hakların genişletilmesi, parasız eğitim ve sağlık sözlerinin tutulması, dış politikada baskıcı rejimlere silah satışına son verilmesi gibi taleplerimizin takipçisi olacağız.

DAVİD LAMMY: İşçi Partisi iktidarında doğru göçmen politikaları izlenecektir. Konut ve belediye vergisi sorunlarından sokak ve çete suçlarının artışındaki neden giderek yoksullaşmadır. Yalnızca İşçi Partisi iktidarıyla yoksullaşmayı durdudabiliriz. Yeşil sanayi devrimiyle iklim sorununa çözüm arayışında olacağız. İşçi Partisi dış politikada da Erdoğan’ın baskısı altındaki Kürtlerin sorunlarının farkında. Trumplı ABD’den kaygı duyuyoruz. Muhafazakarlar iktidara gelmesi durumunda NHS’i ABD’li şirketlere özelleştirilecek ve BK’yin ABD’nin 51’nci eyaleti yapacaktır. Bu açıdan bu seçimlerde Tory’leri iktidardan uzaklaştırmak önem taşıyor. Bu toplumla yakın çalışıyorum. Farklı kültürlerle birlikte sorunlara çözüm arayışımız Muhafazakarlar iktidara gelirse ne yazık ki bir çıkmaza girecektir.

KATE OSAMOR Edmonton milletvekili olmama karşın Haringey’de yetiştim. Bu bölgedeki göçmenlere özgü sorunları biliyorum, yaşıyorum ve onlara karşı mücadele de ediyorum. Konuttan sokak sorunlarına ülke çapında ancak liderimiz Jeremy Corbyn’in programıyla çözülebilir. İşçi Partisi’nin iktidara gelmesi durumunda artık yaşamımızın bir parçası olan bedava internet sözü veriyoruz. Buna karşı çıkanlara şaşırıyorum. Bunun neresi kötüdür? Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumla iletişimimiz her zamanki gibi sürecektir.

JENNY SUTTON (Eski milletvekili adayı): Sendikalar ve Sosyalist Koalisyon (Socialist Coalition-TUSC) adayı olarak 2010’da İşçi Partisi’nden Tottenham milletvekili adayı olan David Lammy’ye karşı milletvekilliği yarışındaydım. Şimdi bütün sosyalistleri gerici ittifaka karşı İşçi Partisi’ni ve Tottenham’da da eski rakibim Lammy’yi desteklemeye çağırıyorum. İşçi sınıfının çıkarlarını savunmak, sosyal kesintilere “dur” demek, ırkçı ve göçmen karşıtı politikaları engellemek için İşçi Partisi’ni desteklemeliyiz. Unutmamalı ki en büyük ırkçı Muhafazakar Başbakan Boris Johnson’un ta kendisidir.

ARİF BEKTAŞ (DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi): Muhafazakar ve Brexit partilerinin gerici ittifakına karşına işçilerin çıkarları doğrultusunda bir programı uygulama sözü veren İşçi Partisi’ni destekleyeceğiz. Adaylar seçildiklerinde de yine aynı biçimde bu tür toplantılara katılarak seçmenlerin sorunlarını dinleme ve çözüm arama sözü vermelerini isteriz.

FERYAL DEMİRCİ: Muhafazakar iktidar sorunları çözmek yerine içinden çıkılmaz bir hale soktu. 12 Aralık seçimi önümüzdeki 30 yılı şekillendirmesi açısından önemli. Onun için “lütfen sandığa gidin” diyoruz. Geleceğimiz bu seçime bağlı. Muhafazakarlar sağlık ve eğitime gereken zorunlu yatırımları yapmadı, üstelik kesintilerle iki önemli sektörde sorunların büyümesine neden oldu. Yeşiller ve Liberaller’in özellikle Kuzey Enfield’de İşçi Partisi’nin oylarını bölmesi sadece Muhafazakarların işine gelecektir. Ayrıca bu masada oturan İşçi Parti’den aday arkadaşlar toplumla içiçe çalışıyor. David Lammy, yüzlerce toplum üyesinin sınır dışı edilmesini engellemiş bir milletvekilidir.

JANET EVANS (SWP): Milletvekili adaylarının iklim değişikliği sorununa karşı daha aktiif mücadele içinde olmalarını bekliyoruz. Bu bağlamda 29 Kasım günü yapılacak çevre eyleminde kendilerini de görmek isteriz.

SİMON HESTER (SWP): Muhafazakar iktidar iç politikada ve Brexit referandumunda göçmen karşıtlığını kullandı. Biz bu Muhafazakar ve Brexit partisi ittifakına karşı “Göçmenler Hoşgeldin” şiarını yükseltmeliyiz. Adayların bu konuda daha duyarlı olmalarını ve Kürt göçmenlere kucak açmalarını istiyoruz.

EGEMEN ARKUT (GAZETECİ): Ülke çapında sorunların yanısıra bölgemize özgü sorunlar da artış göstermektedir. Sokaktaki çete, uyuşturucu ve fahişelik gibi artan suçlara karşı adayların ne yapmak istediklerini duymak isteriz.

2353760cookie-checkİşçi Partili adaylardan halk toplantısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.