İsimsizler hareketi operasyonu: Çok sayıda gazeteci ve yazar gözaltına alındı

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “İsimsizler Hareketi” operasyonu başlatıldı. 24 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken çok sayıda yazar ve gazeteci gözaltına alındı.

“İsimsizler Hareketi”ne sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek operasyon başlatıldı. 24 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul’da, “İsimsizler hareketi” soruşturması kapsamında aralarında gazeteci ve yazarların da bulunduğu çok sayıda kişinin evine baskın düzenlendi. Aralarında Yazar Temel Demirer, Gazeteci Hakan Gülseven, Av. Tamer Doğan ve Taylan Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu’nun da bulunduğu birçok kişi ev baskınlarında gözaltına alındı.

Gazeteci Zeynep Kuray’ın da evine baskın düzenlendiği, ancak Kuray’ın evde olmadığı öğrenildi.

Temel Demirer’in gözaltına alınmasıyla ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Sibel Özbudun Demirer, “Az önce 3. Sulh Ceza Hakimliği arama emriyle evimizi basan polisler Temel Demirer’i gözaltına aldılar. Temel’in gözaltı nedeni İsimsizler Hareketi hashtag’inde cumhurbaşkanına hakaret” ifadelerini kullandı.

Demirer, 2018 yılında da HDP’li bazı yöneticilerle birlikte gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Demirer’e “illegal Kürt kadın örgütünün basın açıklamasına katıldığı” gerekçesiyle “terör örgütü yöneticisi” suçlaması yöneltilmişti.

Gazeteci Hakan Gülseven İsimsizler Hareketi nedeniyle gözaltına alındı. Gülseven, “Yine gidiyoruz” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. EVRENSEL+MA

2454930cookie-checkİsimsizler hareketi operasyonu: Çok sayıda gazeteci ve yazar gözaltına alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.