IslamExpo’da Müslüman temsilciler buluştu

İngiltere’deki islami sivil toplum örgütleri ve Londra Belediyesi’nin desteği ile yapılan etkinliklere dünyanın dört bir yanından katılım oldu.


7 Temmuz 2005 (7/7) Londra saldırılarının birinci yıldönümüne de rastlayan IslamExpo’nun açılışına Belediye Başkanı Ken Livingstone’un da katıldı… IslamExpo’da Müslümanların yapımını üstlendiği film festivali ve fotoğraf sergisi gibi sanatsal etkinliklerin yanısıra akademik değeri olan çeşitli seminerlerler ve atölye çalışmaları düzenlendi.


Seminerlere dünyanın pek çok yerinden katılan, konusunda uzman konuşmacılar Müslüman düşmanlığından Ortadoğu sorununa pek çok konuyu tartıştı. ABD’de yaşayan Merve Kavakçı da IslamExpo’da “Başarılı ve Örnek Müslüman Kadınlar” toplantısında konuşmacı olarak yeraldı.


İNGİLTERE’YE ELEŞTİRİ


Etkinlikte bir konuşma yapacak olan İşçi Partisi’nin Müslüman milletvekillerinden Sadık Han  “İslam hakkındaki kötü düşünceleri ortadan kaldırmak ve İslam’ın gerçek öğretileri hakkında bilgi vermek açısından gerçekten önemli bir etkinlik. Ayrıca Müslüman olan Britanyalılar’ın siyasi alanda yaşadığı güçlükleri ve bu kişilerin üstlendikleri rolü tartışmak için de olağanüstü bir fırsat” yorumunu yaptı.


Sadık Han, parti lideri Tony Blair’i Londra saldırıları sonrasında Müslümanlara yönelik politikasını eleştirerek dikkatleri üzerine çekmişti. Hükümetin saldırılara karşı tavrının, ülkedeki pek çok Müslüman’ı hayal kırıklığına uğrattığını belirten Müslüman milletvekili, saldırılar ardından Müslüman toplumla diyalog amacıyla kurulan sekiz çalışma grubunun istendiği gibi işlemediğini söyledi… Sadık Han’a göre, hükümet Müslüman toplum için bir Britanyalı kimliği yaratamadı, emniyet güçleri hakkında tam kapsamlı soruşturma açmama kararını da halka iyi anlatamadı…


FOTOĞRAF (Kadir Aktay): Merve Kavakçı
İLGİLİ SÖYLEŞİ: ‘Başörtüsü dini bir mesele’

792630cookie-checkIslamExpo’da Müslüman temsilciler buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.