Isparta Valisi cemaatten plaket alınca iyice coştu

Said Nursi’yi öven çıkışlarıyla gündeme gelen Isparta Valisi Memduh Oğuz’a nur cemaatinin yayın organlarından Yeni Asya Gazetesi yöneticileri teşekkür ziyaretinde bulunularak plaket verdi. Dünyada hiç bir insanın tarafsız kalamayacağını söyleyen Vali Oğuz, Said Nursi’nin risalelerinden alıntı yaptığı konuşmasında, “ben elbette tarafım. Hakkın, hukukun, maneviyatın, devletin tarafıyım. Ben sarhoşun, ayyaşın, maneviyatsızın tarafı değilim” dedi.

NURCULARI HEYECANLANDIRAN VALİ

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Şeyh Sait İsyanı’nın ardından hakkında yürütülen kovuşturma sonrasında yaşamının uzunca bir dönemini sürgün olarak Isparta ve Barla’da sürdüren Said Nursi’nin Isparta’nın misafiri olduğunu belirterek yıllık 5 milyon ziyaretçi potansiyeli olduğunu ve buna yönelik inanç turizminin 100 fabrikaya bedel bir ekonomik katkı sağlayacağını öne sürmüştü. Vali Oğuz’un bu açıklamaları, nur cemaatinde heyecan yaratarak “artık böyle valilerimiz de var!” ifadeleriyle karşılanmıştı.

VALİ OĞUZ’A TEŞEKKÜR EDİP PLAKET VERDİLER

Yeni Asya Gazetesi’nde yeralan 9 Temmuz tarihli habere göre, Antalya ve Isparta Yeni Asya Temsilcileri ile Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Eren’den oluşan heyet, Isparta Valisi Memduh Oğuz’a teşekkür ziyaretinde bulunarak plaket verdi. Üzerinde Vali Oğuz’un fotoğrafı ve “Bediüzzaman Isparta’nın Şerefidir” ifadeleri bulunan plaketle birlikte Yeni Asya yazarlarının Vali Oğuz’a ilişkin destek yazılarından oluşan bir de dosya sunuldu.

‘VALİ BEY KUTLAMANIN YÜZ YÜZE OLMASINI İSTEDİ’

Vali Oğuz’un Said Nursi’ye yönelik övgü dolu açıklamalarından sonra kendisini telefonla arayarak tebrik edip kutladığını belirten Yeni Asya Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Eren, ziyareti şu sözlerle anlattı: “Sağ olsun Vali bey bu tebrik ve kutlamanın yüz yüze olmasının istediler. Biz de Antalya ve Isparta’daki arkadaşlarımızla birlikte kendisini ziyaret etmek için randevu alıp ziyaret ettik ve tebrik ettik. Vali Bey’e giderken bu önemli ve kıymetli demeci ve ifadeleri adına Yeni Asya Gazetesi’nin 30. Haziran Cumartesi 2012 Tarihli 15.217 sayısındaki logo ve kendi ifadelerinin yer aldığı makamına lâyık bir plâket yaptırarak Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu adına kendisine takdim edip, tebrik ve teşekkürlerimizi sunduk. Plâket ve hediyelerimizi verirken de Vali Bey’e Risale-i Nurları bilen birisi olarak, eserlerde ismi geçen ve Üstad Bediüzzaman’a büyük hakaret etmek istediği için onun bedduâsının alan Ankara Vali Nevzat Tandoğan’dan, bu gün kendisi gibi birçok değerli valilere sahip olma noktasına gelen milletin mânevî heyecan ve hissiyatını ve bu milletin yıllar süren hasretini ve özlemini dile getirmemiz lâzım geldiğini ve bu tür beyanatların bizim yanımızda da, millet yanında da büyük ehemmiyeti olduğunu vurguladık.”

VALİ OĞUZ: ‘SARHOŞUN, AYYAŞIN, MANEVİYATSIZIN TARAFI DEĞİLİM’

Vali Oğuz’un, Said Nursi’nin “Isparta’nın âdil valisine” ifadesiyle başlayan bir beyanında, “Elbette bu vilâyetteki umum insanlar, hattâ faraza dinsizi de olsa, beni ve Risale-i Nur’u müdafaaya mecburdur” sözlerinin çok demokratik bir yönü olduğunu ve bu ifadeye çok dikkat edilmesi gerektiğini açıkladığı bilgisine yer verilen habere göre Vali Oğuz ayrıca şunları söyledi: “Aslında dünyada hiçbir insan tarafsız kalamaz. Bir idareci ve Vali olarak ben de ‘tarafsız’ olamam. Ben elbette tarafım! Hakkın tarafıyım, hukukun tarafıyım, doğrunun tarafıyım, maneviyatın tarafıyım, devletin tarafıyım, iyinin tarafıyım. Burada önemli olan nokta ise; ‘adil ve adaletli’ olmak konusudur. Ben sarhoşun, ayyaşın, maneviyatsızın taraftarı değilim. Ama, onlara da adil ve adaletli davranmak zorundayım. Onlara haksızlık yapamam. Haklarını korumak ve hak edene hakkını vermek zorundayım. İşte Bediüzzaman modern bu toplumun şu anda bile gelemediği bu noktayı eserlerinde yıllar önce bahsetmiştir. Bunun için bu fikirlere ve sahiplerine bizim de sahip çıkmamız lâzımdır. Haklıya hakkını vermemiz gerekiyor.”

1541230cookie-checkIsparta Valisi cemaatten plaket alınca iyice coştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.