Isparta Valisi ‘nur turizmini’ patlatacak!

Oğuz, bu kez de Isparta’nın 10 milyon turist çekebileceğini öne sürdüğü konuşmasında, her yıl binlerce nurcunun ziyaret ettiği Barla’ya 23 Nisan’da 20 bin kişinin gelmesini bu tezine örnek gösterirdi. Valiliğin resmi internet sitesinde de Said Nursi’nin Barla’da yaşadığı evin tanıtılması dikkat çekti.

Barla

VALİ OĞUZ: ‘İDEOLOJİK BAKIYORLAR’

Türkçe Olimpiyatlarında yaptığı konuşmada, “Bu organizasyonun arkasındaki en büyüğü hürmetle selamlıyorum” sözleriyle Fethullah Gülen’e selam göndermesi ve Isparta’nın İslam açısından Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra dördüncü kutsal kent olduğu yönündeki açıklamaları eleştiri konusu olan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Gül Park Projesi Çalıştayında yaptığı konuşmada gülün Allah’ın bir lütfu olduğunu belirterek hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Isparta’da yayın yapan ‘haber2d’ sitesinde yer alan habere göre Vali Oğuz, “Mekke-Medine-Kudüs-Isparta dediğimiz zaman işin tasavvufi boyutunu bir kenara bırakıp ideolojik olarak bakıyorlar. Ama ortada bir turizm hareketi var. Bunu görmek istemiyorlar” dedi.

Barla

‘23 NİSAN’DA BARLA’YA 20 BİN KİŞİ GELDİ’

Isparta’nın yılda 10 milyon turist çekebileceğini savunan Vali Oğuz, Said Nursi’nin sürgün olarak yaşadığı Eğirdir’in Barla beldesindeki ziyaretleri kastederek, “Bakın sadece 23 Nisan’da Barla’ya 20 bin kişi geldi. Bu önemli bir rakamdır” diye konuşurken, valiliğin resmi web sitesinde yer alan ‘Gezi Rehberi’ bölümündeki ‘Tarihi Isparta Evleri’ kapsamında yalnızca Said Nursi’nin Barla’da yaşadığı eve ait fotoğrafların bulunması dikkat çekti.

Barla, son olarak Vali Oğuz’un Said Nursi’ye ilişkin yaptığı “Eğer manevi frekans şiddetini ölçen bir elektronik cihaz icat edilirse, hangi alanda manevi frekans güçlü diye ölçüm yapılsa Isparta ölçülür. Bu şiddet Barla’da şiddetlenir, Çamdağı’nda cihaz elinizden fırlayacak gibi en şiddetli manevi frekans hissedilir” benzetmesiyle gündeme gelmişti.

Barla

BARLA NURCULUĞUN MERKEZİ OLDU

Vali Oğuz’un işaret ettiği Barla, Şeyh Sait isyanından sonra zorunlu ikametle Barla’ya sürgün gönderilen Said Nursi’nin uzun süre yaşadığı yer olarak biliniyor. Nur Risalelerinin önemli bölümünü burada yazdıran Nursi’nin Barla’da yaşadığı ev ve tefekkür ettiği öne sürülen çınar ağacıyla Barla yakınlarındaki Çam Dağı, her yıl yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Said Nursi’nin burada yaşamasından dolayı Isparta’da ‘inanç turizmi’ kapsamında değerlendirilirken, İslami içerikli turlar düzenleyen acentaların bir gece iki günden oluşan Barla turlarının son yıllarda oldukça ilgi gördüğü belirtiliyor.

Barla turlarına cemaat üyeleri yoğun ilgi gösteriyor

SAİD NURSİ’NİN YAŞADIĞI YERLERİ ZİYARET EDİYORLAR

Barla’yı ziyaret edenlerin büyük çoğunluğunun nur cemaati mensupları olduğu belirtilirken Türkiye’nin birçok ilinden Isparta’ya düzenlenen Barla turlarıyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Eskişehir merkezli Hacı Bilal Turizm Acentası Müdürü Rıdvan Ünal, her gün yaklaşık 50 kişiden oluşan iki otobüsle Barla’ya tur düzenlediklerini söyledi. Turların çoğunluğunun cemaat üyeleri tarafından organize edildiğini kaydeden Ünal, Mart ve Nisan aylarında Barla ziyaretlerinin en yoğun dönemini yaşadığını söyledi. Barla turu kapsamında Said Nursi’nin Isparta ve Barla’da yaşadığı evler, nur risalelerinin bir kısmının yazıldığı Sav kasabası ve Barla mezarlığı ziyaretinin yanı sıra Eğirdir gölü kıyısında balık ziyafeti ve alışveriş etkinlikleri yer alıyor. Barla’daki mezarlık ziyaretlerinin gerekçesini sorduğumuz Ünal, risaleleri yazan nur talebelerinden bazılarının bu mezarlıkta gömülü olmasının yanı sıra Said Nursi’nin de burada gömülü olduğu inancının bunda etkili olduğu yanıtını verdi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz

KİTAP YAZIP ISPARTA’NIN KUTSALLIĞINI HERKESE İSPATLAYACAK

Isparta’nın kutsallığını ispat etmek için ‘Mekke-Medine-Kudüs-Isparta’ adıyla bir kitap yazacağını açıklayan Vali Oğuz, kentin inanç turizminde marka olacağını öne sürerek, “Bu durumu konuyu görüştüğüm herkese ispatlıyorum ve delilleri ile ortaya koyuyorum. Yazacağım kitapta da Isparta’nın Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra kutsallığını, maneviyatını delilleri, belgeleri ile ortaya koyacağım. Sadece kitap yazarak değil, çeşitli çalışmalarla da Isparta’nın kutsallığını ortaya koyacağım. Isparta’nın değerini herkes anlayacak” açıklamasında bulunmuştu.

Vali Oğuz İslamköy’de gül üreticilerini ziyaretinde adeta vaaz verdi

1540870cookie-checkIsparta Valisi ‘nur turizmini’ patlatacak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.