İsrail gece boyu Gazze’ye saldırdı

İsrail gece boyu Gazze’ye hava saldırıları düzenledi; Hamas, 300 roket atıldığını duyurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsrail’in, Gazze’de “ayrım gözetmeden ve sorumsuzca” hava saldırıları düzenlediğini söyledi.

Kudüs’teki “tehlikeli tırmanma”dan İsrail’in sorumlu olduğunu savunan Ebu Gayt, uluslararası topluma şiddeti durdurmak için derhal harekete geçme çağrısı yaptı.

Arap Birliği, Kudüs’teki son gelişmeleri görüşmek üzere bugün dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplanacağını açıklamıştı.

AKP Sözcüsü Çelik: İsrail savaş uçaklarıyla çocukları öldürüyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarına tepki gösterdi.

Çelik, “İsrail savaş uçaklarıyla çocukları öldürüyor. Buna birileri, ‘İsrail’in kendini savunma hakkı var’ diyor. Kim bu zalim saldırganlığa ‘İsrail’in kendini savunma hakkı’ diyorsa, çocuk katillerinin işbirlikçisidir. Şimdiye kadar gördük ki ‘İsrail’in kendini savunma hakkı’ denilen her eylemin, yorumun ve haberin arkasında, Netanyahu gibi zalim ve fanatiklerin saldırganlığı gizleniyor” dedi.

AB: Şiddetin tırmandırılmasına derhal son verilmeli

Avrupa Birliği, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Filistinlilerin İsrail’e roket saldırılarını kınadı, sivillerin daha fazla zarar görmemesi için tarafları gerilimi düşürmeye çağırdı.

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Gazze’den İsrail’de sivil halka yönelik roket atışı kabul edilemez ve olayı tırmandıran dinamikleri besler” denildi.

Açıklamada, “Doğu Kudüs ve Gazze de dahil olmak üzere, işgal altındaki Batı Şeria’da şiddetin tırmandırılmasına derhal son verilmelidir” ifadesi kullanıldı.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Filistinli ailelerin Doğu Kudüs’ten çıkarılmasını yasadışı olarak niteleyip kınadı ve bunun bölgede gerilimin tırmanmasına neden olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de dünkü açıklamasında, Hamas tarafından düzenlenen roket saldırılarını kınamış ve “hemen durdurulması” çağrısı yapmıştı.

İsrail’in Gazze’deki hava saldırılarında 9’u çocuk, 24 kişi öldü

İsrail polisi ile Filistinliler arasında Mescid-i Aksa’da yaşanan olayların üçüncü gününde, gerilim Gazze Şeridi’ne sıçradı. Hamas, İsrail topraklarına 300 roket atarken, İsrail hava operasyonlarıyla karşılık verdi. İsrail’in hava saldırılarında 24 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hava saldırısı sonucunda ölenler arasında 9 çocuk ile yaşlı bir kadının bulunduğunu duyurdu. Filistin Kızılayı’ndan Salı günü yapılan açıklamada, Kudüs ve Batı Şeria’da 700’den fazla Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

2513520cookie-checkİsrail gece boyu Gazze’ye saldırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.