İsrailde sosyalistlerden de protesto

İsrail’de barış isteyenlerin sayısı, işgal ve savaş çığırtkanlığı yapanların sayısından çok daha fazla. İsrail’de sosyalistler, bulundukları her yerde sokağa çıkıyor, işgal politikalarının son bulmasını istiyor.

İsrail’deki Ultra Ortodoks, aşırı sağcı Yahudiler geçtiğimiz hafta, Burak Duvarı önünde toplanıp, Mescid-i Aksa avlusu önünde bir ağaç alev aldığında dans edip, şarkı söylediler. İlerleyen günlerde aşırı sağcı Yahudi yerleşimciler Kudüs ve Lod gibi şehirlerde ”Araplara ölüm” sloganları atarak yürüyüşler düzenlediler, İsrail yurttaşı Filistinlilere saldırdılar. Tüm dünyaya yayılan bu görüntüler, şiddet yanlısı faşist çetelerin yarattığı nefret ortamı ve onların faaliyetlerine izin veren hükümete eleştirilerin daha da artmasına neden olurken, hakkındaki yolsuzluk davaları nedeniyle halkın güvenini iyice kaybeden Netanyahu, barış isteyen çoğunluğu duymamakta ısrar etmesi tepkilere neden oluyor.

Bugün İsrail’de barış isteyenlerin sayısı, savaş çığırtkanlığı yapanların sayısından çok daha fazla. Özellikle ülkedeki gençler, yıllardır akan kanın artık durmasını, işgalin son bulmasını ve daha eşit bir toplum hayali kurduklarını her fırsatta dile getirirken, sağcı hükümetin inatçı işgal politikasının bedelini ‘çoğunluğun’ ödediğinin altını çiziyor. Bölgeden gelen tüm görüntüler, yaygın medya kuruluşların inanmamızı isteyeceği gibi, İsrail ve Filistin halkının arasındaki “çatışmalar” değil, işgalci bir devletin, en üst düzey teknolojik silahlarla donatılmış askeri gücünün bir halka karşı, acımasızca kullanması olduğunun altını çiziyor. BirGün-Özde ÇELİKBİLEK

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
Faşist çetelere karşı iki halkın ortak mücadelesi

2514860cookie-checkİsrailde sosyalistlerden de protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.