Issız Adam İngilizleri de ağlattı

Alman Kinostar firmasınca 12 Mart’tan itibaren dağıtımı yapılan film, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç ve İngiltere’de yaklaşık 100 kopyayla vizyona girdi. İngiltere’deki ilk gösterimin sonunda Türkiye’de olduğu gibi seyircilerin de gözü yaşlı sinemadan çıktığı gözlendi.


ÇAĞAN IRMAK KATILDI


Filmin İngiltere galası 12 Mart akşamı filmin vizyona girdiği “40 Leicester Sq West End WC2H, 7LP” adresindeki Odeon West End’de yapıldı. Galaya filmin yönetmeni Çağan Irmak ve Melis Birkan katıldı. Galadaki resepsiyonda Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli ve eşi ile sivil toplum ve iş dünyası temsilcileri de yer aldı.


Filmin 23 Mart’tan itibaren DVD’sinin de satışa çıkacağı bildirildi. Filmin kamera arkasından görüntülerin yanı sıra ekiple röportajların yer aldığı DVD’de, 6 yabancı dilde altyazı seçeneği ve engelliler için Türkçe altyazı da bulunacak.


Açıklamada, Umut Çocukları Derneğine bağışlanmak üzere sınırlı sayıda çıkarılan filmin müziklerinin yer aldığı CD’den bugüne kadar 155 bin adet satıldığı kaydedildi.


“Issız Adam” filmini, Türkiye’de 15. haftasında 2 milyon 765 bin kişi izledi.

821290cookie-checkIssız Adam İngilizleri de ağlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.