İstanbul Havalimanı’na taşınmanın yüzde 94’ü tamamlandı

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gerçekleşen ve ‘Büyük Göç’ olarak adlandırılan taşınma operasyonunun bugün saat 08.00 itibariyle yüzde 94’e geldiği açıklandı. THY Genel Müdürü Ekşi taşınma işleminin erken bitebileceğini söyledi.
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaptığı açıklamada taşınma operasyonunun yüzde 94’ünün bu sabah saat 08.00 itibariyle tamamlandığını açıkladı.
Bu süreçte 896 TIR seferi yapıldı.
5 Nisan saat 03.00’dan Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na başlayan Büyük Göç’ün bugün 23.59’da tamamlanacağı açıklanmıştı.
THY’nin Atatürk Havalimanı’ndan son kez gerçekleştirdiği Singapur seferinin ardından İstanbul Havalimanı’na gelen THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Büyük göç olarak adlandırılan taşınma operasyonunun son durumu hakkında bilgi verdi.

“ERKEN BİTEBİLİR”

"ERKEN BİTEBİLİR"
Ekşi, “Çok heyecanlı ve üzüntülü gün ve geceyi bir arada yaşıyoruz. İnsanın başına gelebilecek nadir olaylardan birisi. Orada Atatürk Havalimanı’nın kapanışını gördük. Personelimiz ile beraber olduk. Herkeste tatlı bir hüzün var. Öbür taraftan da buraya gelişin bir sevinci var. Son seferimiz olan TK-54 Singapur uçağımızı Ulaştırma Bakanımız ile beraber uğurladık. Artık Atatürk Havalimanı tarifeli seferlere kapandı ve buraya geldik. Bu güzel evimize geldik. Şu ana kadar olan taşınma süreci de iyi gidiyor. Planlamanın da önündeyiz. Toplam yüzde 70’e ulaştık. Beklediğimizden daha da erken bitireceğimiz gözüküyor. Şu ana kadar majör bir sıkıntı ile karşılaşmadık” dedi.
29 Ekim 2018’de hizmete açılan havalimanına, taşınmanın tamamlanmasının ardından günde 2 bin uçak iniş-kalkış yapabilecek, 350’den fazla destinasyona uçuş gerçekleştirilecek
  • İstanbul Havalimanı, tüm fazları tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak.
2287130cookie-checkİstanbul Havalimanı’na taşınmanın yüzde 94’ü tamamlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.