İstanbul’a havaray geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un genel, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesini ve Marmaray’ın benzeri Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunu ihaleye çıkarıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi üç yeni projeyi hayata geçirmek için harekete geçiyor. Bu kapsamda İBB, İstanbul’un genel, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesini ve Marmaray’ın benzeri Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunu ihaleye çıkarıyor.

Havaray’ın ihalelerinden biri, İBB İstanbul Geneli Havaray Projesi 14 Kasım 2016 tarihinde ihale çıkıyor. İstanbul Geneli Havaray Projesi hizmet alımı, açık ihale usulü ile İBB İhale İşleri Müdürlüğü’nde yapılacak. 9 Kilometrelik Havaray Projesinde işin tarihi, 365 (Üçyüzaltmışbeş) gün olarak belirlendi.

HAVARAY GÜZERGAHI

Sefaköy’den başlayıp Halkalı’dan geçerek Başakşehir’e gidecek olan havarayın bölgedeki trafiği rahatlatması bekleniyor. Projenin 2019 yılında hizmete açılması bekleniyor.

BOĞAZA ‘YENİ MARMARAY’

Bu arada, Boğaz’ı Kuruçeşme- Beylerbeyi arasından geçecek olan 20 kilometrelik hat için istasyon yerleri, zemin etüt çalışması, güzergah geçiş noktaları, yolcu rakamları gibi teknik ve istatistiki verileri hazırlamaya yönelik kapsamlı çalışma yapılıyor.

2019710cookie-checkİstanbul’a havaray geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.