İstinaf mahkemesi, Kaftancıoğlu’nun cezasına itirazı reddetti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ya, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasına yapılan itiraz istinaf mahkemesi tarafından reddedildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ya geçmiş yıllardaki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasına yapılan itiraz, istinaf mahkemesi tarafından reddedildi.

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle yargılanan Canan Kaftancıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılama”, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddialarından toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilmişti.

AV. ERGÜN ÖZER: BU BİR ONAMA KARARI DEĞİL
Kaftancıoğlu’ya verilen cezaya dair yapılan itiraz, istinaf mahkemesi tarafından reddedildi. Kaftancıoğlu’nun avukatı Ergün Özer, Halk TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, “Bu bir onama kararı değil. İstinaf mahkemesi bizim istinaf başvurumuzu esastan reddetti. Karar, temyiz açık olunmak üzere tarafımıza tebliğ edilecek. Karar bize tebliğ edilmeden bir takım basın kanallarına servis edilmiş. Gerekçeli karar bizim elimize ulaşmadı, geldiğinde gereğini yapacağız. Yasal süreç devam ediyor. Gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra temyize gideceğiz. Ben bu kararın Yargıtay’dan bozulacağına inanıyorum. Oradan da bir şey çıkarsa AİHM’e kadar gideriz. Canan Kaftancıoğlu karara şaşırmadı. Tahmin ettiğimiz bir karardı. Bu bir talimatla yapılan yargılama süreci” ifadelerini kullandı.

2427590cookie-checkİstinaf mahkemesi, Kaftancıoğlu’nun cezasına itirazı reddetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.