İtalya’dan Bilal Erdoğan yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal hakkında İtalya’da kara para aklama suçlamasıyla başlatılan soruşturma gerginliğe neden oldu. ‘Oğlumla değil mafyayla uğraşın’ diyen Erdoğan’a İtalya’dan sert yanıt geldi.

İtalyan devlet kanalı RAI’ye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal hakkında İtalya’da kara para aklama suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu. İtalya’ya giriş yapması halinde oğlunun tutuklanacağını kaydeden Erdoğan, “İtalyan makamları oğlumla değil mafyayla uğraşsın” dedi.

Renzi’den Erdoğan’a sert karşılık

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt verdi.

Renzi, “İtalya’da, yasalara göre hareket eden bağımsız ve özerk bir yargı vardır ve her türlü hukuksuzluğa karşı mücadele eder. Hakimler, İtalyan Anayasası’na göre hareket eder, Türk Cumhurbaşkanı’na göre değil” ifadelerini kullandı.

Suçlamaların perde arkası

Reuters’in haberine göre Bilal Erdoğan Johns Hopkins Üniversitesi’nin Bologna’daki merkezinde doktora eğitimi görmek için 2015 yılında kayıt yaptırmıştı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Bilal Erdoğan’ın İtalya’dan ne zaman ayrıldığı belirsizliğini koruyor. Adli çevrelere göre belli bir süreliğine Türkiye’ye döndü. Firari işadamı Hakan Uzan’ın suç duyurusu üzerine Bilal Erdoğan hakkında kara para aklama iddiasıyla Bologna mahkemesinde soruşturma açıldığı belirtildi. 6 aylık soruşturma süresinin dolmasının ardından savcılığın talebiyle soruşturma süresi geçen ay, 6 ay daha uzatıldı.

Bilal’in ticari faaliyetleri

35 yaşındaki Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dört çocuğundan biri. Denizcilikle uğraşıyor. Bilal Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’le ortaklaşa kurduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi, aralarında petrol tankerlerinin de bulunduğu bir filoya sahip.

İtalyan avukatı ne dedi?

Bilal Erdoğan’ın Bologna’daki avukatı Giovanni Trombini, müvekkili hakkında açılan soruşturmanın asılsız suçlamalara dayandığını söyledi. Trombini, “soruşturmanın temelsiz iddialara dayandığını ve Erdoğan’ın tüm mali hareketlerinin şeffaf ve yasal olduğunu” savundu. Deutsche Welle Türkçe

1991010cookie-checkİtalya’dan Bilal Erdoğan yanıtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.