ITSEB yeni sezona hızlı başladı

ITSEB Yönetim Kurulu’nun açıklaması aynen şöyle:

Yaz döneminde de boş durmayan ITSEB Temmuz ayında Avrupa Bakanlığı ve Dış Türkler başkanlığı ile Ankara’da görüşmelerde bulunmuş ve karşılıklı destek ve koordinasyola çalışmalarını sürdürmüştür. ITSEB başkanı Ecz. Ali Gül Özbek Türkiye Eczacılar odası ile iletişime geçerek İngiltere’deki eczacılık hizmetleriyle Türkiye’deki hizmetler rasındaki benzerlik ve ayrışmalara yönelik araştırmalar yapmıştır. Ayrica Baskanimiz Ali Ozbek 3 eylul 2012 tarihinde Ankara da YÖK ile bir gorusme yaparak UK’den alinan Eczacılik fakültesi diplomalarının Türkiye’de geçerli olması için dosya vererek bu yolunda açılması için girişimleri başlatmıştir. Ali Özbek 19 Ekim tarihinde Ankara’da yapılacak eczacılık sempozyomunda ITSEB adına bir sunum yapacaktır.

Temmuz ayında GMC (General Medical Council ) Anakara anlaşması gereği Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan Tıp doktorlarının Exempt person olarak kayıtlarının yapılması için girişimlerde bulunulmuş ve örnek vaka olarak Dr. Utkan Alacakanat’ın dosyası sunulmuştur. Bu vakada oldukça ilerlemeler sağlanmış ve GMC nin bu pasaport ayrımcılığıyla giden uygulaması için yasal süreç başlatılmıştır. Eğer GMC bu kararında ısrarcı olursa ITSEB olarak sadece sağlık çalışanlarının değil TC pasaportu taşıyan diğer meslek guruplarınında önünü açabilecek yasal yollarla tüm sağlık çalışanları adına hak arama mücadelesini vermekte kararlılığı kamuoyuyla paylaşmak isteriz.
ITSEB tüm TC vatandaşlarının Ankara anlaşması ve ek protocol gereği çalışma ve oturum izni aldıkları ülkede kendi mesleklerini icra etmeleri için EC right ( Avrupa Birliği vatandaşları hakları) na sahip olduğuna inanmaktadır. Bu süreç içerisinde Gölge Sağlık bakanı ile görüşülmüş ve desteklerini sunacağını belirtilmiştir. Gölge Sağlık bakanı Sayın Diane Abbott ile görüşmelerimiz ve yeni yapılanma ile ilgili planlarimiz devam etmektedir. Ms. Diane Abbott ile NHS ile ilgili bir program icin de görüşmelerimiz devam etmektedir. Gelecekte NHS servislerini bir coğunun bölge belediyelere geçeçeği ve bunlardan toplumumuzun en aktif sekilde faydalanması için çalişmalarımız devam edecektir.

ITSEB İngiltere’de yaşayan türkçe konuşan herkese danışmanlık ve karşılaştıkları sağlıkla ilgili problemler karşısında gücü yettiğince gönüllülük işgücü üyelerimizin özverili çalışmalı sivil toplum örgütlerinin desteğiyle yardımda bulunmaktadır. Bu kapsamda 20 Ekim’de saat 13:00 da İngiltere Cem evinde Anne ve Çocuk sağlığı ve Sigarayı Bırakma ile ilgili ücretsiz seminer verilecektir. Seminer sonrası sigarayı bırakmak isteyenler NHS in ücretsiz programına dahil edilecektir. Seminer ilanı Cemevi tarafından basına duyrulacaktır. 17 Kasım’da Süleymaniye Cami sinde benzer bir toplantısı yapılacaktır.

ITSEB olarak tüm meslektaşlarımızı 4 Kasım 2012 tarihinde büyük bir Brunch ile bir araya getireceğiz . Sofra Restaurant da yapılacak olan uzun kahvaltıya tüm meslektaşlarımız davetlidir. Brunch Covent Garden daki Sofra Restaurant da sabah saat 11 de başlayacaktır Sayımız sınırlı olup Lütfen isim meslek telefon numaranızı içeren bilgi ile en geç Kasım ayı sonu itibariyle rezervasyon yapmayı unutmayınız [email protected]

ITSEB çalışmalarını sürdürüken yadım, destek aldığı Sayın Büyükelçimiz Ünal Çeviköz ve Başkonsolosumuz Sayın Ahmet Demirok ve tüm Büyükelicilik , Konsolosluk çalışanlarına; toplumumuza hizmet veren, ITSEB gönüllülerini halkla buluşmasında aracı olan toplantı salonlarını ibadethanelerimizin kapılarını açan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eder birlikte daha güzel projelere imza atacağımıza inancımızı heyecanımızı sizlerle paylaşmak isteriz.

845000cookie-checkITSEB yeni sezona hızlı başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.