Jagger Diyarbakır’da ‘Newroz’daydı

Jagger, Hasankeyf’i sular altında bırakacak Ilısu Barajı’nın Avrupa Birliği’nin tüm ülke ve prensiplerine aykırı olduğunu söyledi.


Diyarbakır’ın Ergani Karayolu üzerinde düzenlenen ‘Newroz’ kutlamalarını protokolde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Leyla Zana ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in arkasında oturarak izleyen ve daha sonra alana inerek yöresel kıyafetli kadınlarla fotoğraf çektiren Bianca Jagger, etkinlik bittikten sonra akşam saatlerinde Diyarbakır Büyükehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti. ‘Newroz’un olaysız bir şekilde sona ermesi için gösterdiği çabadan dolayı Baydemir’i kutlayan Bianca Jagger, Nevruz’dan çok etkilendiğini söyledi.


Hasankeyf’e giderek Umut Parkı’nın açılışına katılacağını belirten Jagger, Hasankeyf’i sular altında bırakacak Ilısu Barajı’nın Avrupa Birliği’nin tüm ilke ve prensiplerine aykırı olduğunu bir basın açıklama ile dünyaya duyuracağını söyledi. Baydemir de ‘Newroz’a katıldığı için Jagger’a teşekkür ederek, yeni yaşam atölyesi’nin yaptığı ve ünlü Kürt aşk destanı Mem u Zin’in figürlerinin işlendiği bir çini tabak hediye etti.

1040470cookie-checkJagger Diyarbakır’da ‘Newroz’daydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.