Jandarma Komutanı kurtarılamadı

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aslan Kulaksız, eşi ve çocuğunun da yer aldığı özel otomobile saat 19.20’de silahlı saldırı düzenlendi.
Ağır yaralanan Arslan Kulaksız, Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kulaksız burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

EŞİ VE ÇOCUĞUNUN SAĞLIĞI İYİ

Jandarma Komutanı Binbaşı Kulaksız’ın çocuğu saldırıdan yara almadan kurtulurken, eşi ise kolundan hafif yaralandı. Saldırının ardından, teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri, ilçeye giriş-çıkışlarda güvenlik önlemlerini artırarak araçları tek tek kontrol etti.

ANNE VE BABASINA SÖYLENMEDİ

Binbaşı Arslan Kulaksız’ın, Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağında yas var. Ortaova köyünde şehidin babaevinde kalan ablası Emine Şallı’ya, kardeşinin şehit edildiği haberi, askeri yetkililer tarafından verildi. Kulaksız’ın babası Ömer (85) ile annesi Nevriye Kulaksız’a (80), sağlık sorunları nedeniyle acı haber verilemedi.

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile sokağına Türk bayrağı asıldı.

AĞABEYİ MADENDE ÖLMÜŞTÜ

Kulaksız’ın ağabeyi Dursun Kulaksız’ın 1990’da Amasya’da Yeni Çeltek Kömür İşletmesi’ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği ve şehit binbaşının oğluna ağabeyinin adını verdiği öğrenildi.

“GARİBANLIKLA OKUDU”

Şehidin ilkokul arkadaşı Salih Ak, şehit Arslan Kulaksız’ın köylerindeki 3’üncü şehit olduğunu söyledi.
Ak ,”Gayet sakin ve dürüst bir kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi” dedi.

Ak, şehit binbaşı ile en son geçen yıl yeğeninin düğünü için geldiği köyde görüştüklerini belirtti.

Komşusu Alaattin Sayan da binbaşının zor şartlar altında yetiştiğini dile getirerek, “Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük” diye konuştu.

TSK: HUNHARCA, ADİCE, KALLEŞÇE

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, saat 19.20’de, Muş / Malazgirt ilçe merkezinde, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız ve eşinin bulunduğu özel araca silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Meydana gelen silahlı saldırıda ağır şekilde yaralanan Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, kaldırıldığı Malazgirt Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, saat 22.30’da şehit olmuştur.

Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyor, saldırıda yaralanan eşine de acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

ERDOĞAN’DAN YARALI EŞE TELEFON

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Muş Valisi Vedat Büyükersoy’dan bilgi aldı.

Arslan Kulaksız’ın vefatı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e taziye dileklerini ileten Erdoğan, şehit binbaşının saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile de bir telefon görüşmesi yaptığı, başsağlığı dilediği ve kendisine de geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

1459160cookie-checkJandarma Komutanı kurtarılamadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.