Jeremy Corbyn Day-Mer’i ziyaret etti

7 Mayıs’da gerçekleşen ve İşçi Partisi’nin Muhafazakardan daha az oy alması sonucu İşçi Partisi başkanlığından istifa eden Ed Miliband’in ardından başlayan başkanlık yarışmasında dört adaydan biride Jeremy Corbyn. Corbyn seçim çalışmalarıyla ilgili destek istemek üzere Day-Mer’i ziyaret etti.
Jeremy Corbyn Day-Mer yöneticileriyle yaptığı görüşmede, tasarruf politikaları sonucu kesintilere, göçmenleri günah keçisi gösteren politikalara, yoksullaşmaya, sağlığın özelleştirilmesine, savaş cığırtkanlığına karşı olan kesimlerin sesi ve adayı olduğunu belirtti.

Corbyn İngiltere’nin bir çok yerinde yapılan toplantılara ilgi ve katılımın yoğun olduğunu, özellikle gençlerin yürüttükleri kampanyada aktif rol aldığının altını çizdi.

Day-Mer Sekreteri Oktay Sahbaz’da Corbyn’ni Savaş Karşıtı Koalisyon’da barış icin yürüttüğü çalışmalarını, göçmenlere yönelik saldırılara karşı onların yanında yer almasını, sağlıkta, eğitimde ve belediyelerde kesintilere karşı tutumunu, sosyal hakların talan edilmesine karşı verilen mücadelede yer almasını ve halkçı yaşam tarzını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Jeremy Corbyn 26. Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali’nin 5 Temmuz Pazar günü gerçekleşen Park Şenliği etkinliğine katılarak, Türk-Kürt toplumu içersinde en uzun soluklu festivali desteklemiş, göçmenlere yönelik saldırgan politikalara, tasarruf bahanesiyle kesintilere ve savaşa karşı yerli ve göçmen emekçilerin birlikte mücadelesine vurgu yapmıştı.

855160cookie-checkJeremy Corbyn Day-Mer’i ziyaret etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.