Jeremy Corbyn Minik Kardeş’i beğendi

Geçen Cuma saat 11’de bisikletiyle Minik Kardeş’e gelen Corbyn’i Minik Kardeş Koordinatörü Nalan Çoşar gezdirdi.

Çoşar, Minik Kardeş’in İslington’un yanısıra komşu belediyelerin ödenekleri ve kurumdan yararlanan ailelerin katkı paylarıyla hizmetini sürdürdüğünü belirterek, belediyelerin ödenek kesintilerinin hizmetlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Çoşar, Minik Kardeş’te Türk ve Kürt çocukların yanısıra farklı kültürlerden de toplam 40’a yakın çocuğa hizmet verildiğini vurgulayarak, iki dilli çalışanlarıyla çocukların ebeveynleri için de eğitici kurslar organize ettiklerini belirtti.

“KURULUŞUNA KATILMIŞTIM”

Corbyn de Minik Kardeş’in 30 yıl önceki kuruluşuna katıldığını belirterek, bu süreç içinde gelişkin bir ‘çocuk merkezi’ne dönüşmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.
Corbyn, Minik Kardeş’deki bütün sınıfları tek tek gezerek öğretmenlerle sohbet etti ve çocuklarla aynı masada oyunlar oynadı.

Minik Kardeş’te mutfağı da inceleyen İşçi Partisi Milletvekili, çocuklara sağlıklı Türk yemeklerinin sunulmasını bir şans olarak değerlendirerek, ülkedeki çocuk merkezlerinde beslenmeye daha çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Minik Kardeş’te çocuklara verilen hizmeti çok beğendiğini ve kesintilerle bu tür hizmetlerin aksamaması gerektiğini vurgulayan Corbyn, Minik Kardeş yöneticilerini özverili çalışmalarından dolayı kutlayarak, gereken desteği sunacağını sözlerine ekledi…

MİNİK KARDEŞ?

1986’da kurulan Türkçe İngilizce çocuk yuvası Minik Kardeş, “53-55 Balls Pond Road London N1 4BW” adresinde binasını bir kaç yıl önce restore ettirerek kapasitesini artırdı.

İlk yıllarda 8 çalışanı ile 20 çocuğa hizmet veren kurum, günümüzde 21 çalışanıyla 3 aylıktan 5 yaşına kadar 57 çocuğa 8-18 saatleri arasında hizmet sunuyor.

Learning Trust için de “uydu çocuk merkezi” katogorisinde yer alan Minik Kardeş, Hackney ve Islington’da yaşayan ailelere sosyal hizmet servisinde de bulunuyor.

Minik Kardeş, ayrıca yılda 60’dan fazla aileye de “ebeveynlik kursu” düzenliyor ve “sağlıklı yemek pişirme” gibi sosyal projelere de ön ayak oluyor…

Minik Kardeş’in hizmetlerinden yararlanabilmek için “53-55 Balls Pond Road, London N1 4BW” adresinden ya da “020 7923 7226″dan bilgi alınabiliyor.

852300cookie-checkJeremy Corbyn Minik Kardeş’i beğendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.