“Jeremy Corbyn yeni bir heyecan dalgası yaratacak”

FARUK ESKİOĞLU- İşçi Partisi’nin 23-25 Eylül arasındaki Yıllık Olağan Kongresi’ne katılan toplum içindeki eski İşçi Partili siyasetçilerden Yasemin Brett, “Enerji dolu bir konferanstı. Etkileri süreç içinde görülecektir. İşçi Partili olduğum için bir kez daha gurur duydum” dedi. Ayfer Orhan da Kongre’nin başarılı geçtiğini vurgulayarak, “İşçi Partisi yeni bir heyecan dalgası yaratacak” diye konuştu.

BRETT: ENERJİK BİR KONGREYDİ

Enfield Belediye Meclis Üyesi Yasemin Brett, yine kendisi gibi eski siyasetçi ve belediye meclis üyesi Ayfer Orhan ile konferansı izlediğini vurgulayarak, “Hem iç hem de dış politikada net açıklamalar yapıldı. İşçi Partisi’nin iktidarı çok yakın. Muhafazakar iktidar hem içişleri hem de Brexit görüşmelerinde sıkıntılı günler yaşıyor” dedi.

Brett konferansla ilgili şunları söyledi:

“Bu Yılkı İşçi partisi kongresine arkadaşım Belediye Meclis üyesı Ayfer Orhan ile katılabildiğime son derece mutluydum. Enerji dolu konferansta halk ağırlıklı politik program vardı. Halkın bütün kesimlerini içeren bir şekilde sunuldu. Bağımsız bir Filistin’in tanınmasından tutun, yaşlılara verilen emeklilik maaşının yüzde 2.5 yükseltilmesine kadar pek çok konu tartışıldı… Özelleştirilen demiryollarının yeniden kamulaştırılması ve işçilerin şirket yönetimlerinde bulunmaları ve katkı payı almaları gibi konular da gündemdeydi. Halkın giderek yoksullaşması, Muhafazakar partinin kemer sıkma politikalarının iflas etmesi maddi temel ve rakamlarla ortaya konuldu.”

İşdünyasından da katıldığı kongrede katılımcıların nabzını tuttuğunu da söyleyen Brett, “Pek çok katılımcı Gölge Maliye Bakanı John McDonnell’ın daha adil bir ülke yaratmanın ötesinde Avrupa’da sosyalist bir rüzgar estireceğinden umutlu. Bir kez daha yoksulluğa savaş açan eşitlikçi bir politika izleyen partinin üyesi olmaktan gurur duydum” diye konuştu.

Brett, Filistin dünyanın kanayan bir yarası olduğunu belirterek, “Liderimiz Jeremy Corbyn açık bir dille iktidara geldiğimizde Filistin Devleti’ni tanıyacağını söyledi. İsrail’in de Filistininlilerin haklarına saygı göstererek yaşamayı öğrenmesi gerekiyor. Ancak anti-semitizm konusunda da Yahudi’lere seslenerek her türlü ayrımcılığa ve nefret söylemine karşı olduğunu açıkca ifade etti” diye devam etti.

ORHAN: KONGRE ÇOK BAŞARILIYDI

İşçi Parti’de uzun süredir politika yapan Enfield Belediye Meclis Üyesi Ayfer Orhan da Kongre’nin başarılı geçtiğini vurgulayarak, “İşçi Partisi yeni bir heyecan yaratacak” dedi.

Orhan şunları söyledi:

“Eski bir İşçi Partili olarak 30 yıldır Kongre’leri takip ediyorum. İşçi Partisi’nin iktidara yakın ve hazır olduğu bir kaç kongreden birine tanık oldum. İlk kez bir liderimizin sosyal politikaları hayata geçirmeye bu kadar yakın olduğunu hissettim. Kongre’de çıkan önemli sosyal konulardan biri de çocuklara ücretsiz bakım ve ücretsiz okul yemeği gibi sözleri duymak beni sevindirdi.”

Eski İşçi Partisi lideri Tony Blair tarafından yürürlükten kaldırılan kamulaştırılma ilkesinin (Clause 4) yeniden canlandırılmasının heyecan yarattığını belirten Orhan, “Toplumda kâr yerine faydayı gözeten bir ekonominin yaratılması bütün sektörleri, küçük esnafı canlandıracaktır” dedi.

Orhan, Kongre’de Brexit’in ayrıntılı ele alındığını anlatarak, “Muhafazakar Başbakan Theresa May’in halkın içine sinen bir Brexit anlaşması yapamaması durumunda İşçi Partisi erken seçim çağrısı yapmaya karar verdi. Brexit referandumu halkı yanlış bilgilendirilmesi sonucu ortaya çıkan bir sonuçtu. Brexit hakkında son kararı yine halk verecektir” diye konuştu.

Kongre’de ilk kez KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı başkanlığında “Labour Friends of Turkish Cypriots” grubunun yer almasından memnun olduğunu belirten Orhan, “Şimdiden iktidarın heyecanını duyuyoruz. İşçi Partisi önümüzdeki günlerde yeni bir heyecan dalgası yaratacak” diye devam etti.

FOTOĞRAF: İşçi Partili siyasetçi Ayfer Orhan ve Yasemin Brett, Kongre’de hayvan hakları posteri önünde.

 

2231290cookie-check“Jeremy Corbyn yeni bir heyecan dalgası yaratacak”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.