Jet Fadıl paraları kaçıramadı

Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen ve en son Maldivler projesiyle mağdur yaratan Memet Fadıl Akgündüz’e yargıdan bir darbe daha geldi. Binlerce mağdur yaratan Jetpa Holding AŞ’nin iflası için iflas talepli icra takibi yapılmış ve borcun ödenmemesi üzerine iflas dava açılmıştı. Mahkeme son duruşmada iflas talepli takibin kesinleştiğine dair ilan yayımlanmasına karar verdi. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin bu önemli kararının önümüzdeki hafta Basın İlan Kurumu’nca yayımlatılması bekleniyor.

Kararı gazetemize değerlendiren mağdur avukatı Dr. Acun Papakçı ‘Mağdurlardan toplanılan paraların Jetpa Holding AŞ’de tutulmadığı, bu şirket üzerinden yine Memet Fadıl Akgündüz kontrolünde olan alt şirketlere para aktarıldığı ve bu şirketler adına yatırım yapıldığı bilinmektedir. Memet Fadıl Akgündüz’ün akrabalarının ortağı ve yöneticisi olduğu Caprice Gold Otelcilik ve Pazarlama Sanayi Ticaret AŞ ve Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım ve Turizm İnşaat Ltd. Şti. aracılığı ile “Caprice” adı altında birçok yatırım yapılarak (Caprice Termal, Caprice Gold ve Caprice Maldives) yatırımcılara pazarlanmaktadır. Jetpa Holding AŞ’nin iflas etmesi ile mağdurlar alacaklarını bu şirketlerden talep edecektir, dedi. Papakçı’nın hukuki değerlendirmesine göre “Jet Fadıl bu kararın yayımlanmasıyla yüzlerce mağdur tarafından tam kıskaca alınmış” olacak. Yüze yakın müvekkilinin kesinleşmesine rağmen ödenmeyen toplam 5 milyon Avro alacağı olduğuna dikkat çeken Papakçı, özetle şunları söyledi:

“Memet Fadıl Akgündüz yabancı şirketlerin kendi tüzelkişiliği olduğunu ileri sürerek Jetpa Holding ve kendisinden talep edilemeyeceğini ummuş,Yargıtay ise organik bağ olduğunu tespit ederek tüzelkişilik perdesini aralamak suretiyle bu planı boşa çıkarmıştır. Memet Fadıl Akgündüz bu sefer de Jetpa Holding AŞ’nin içini boşaltarak mağdurlara ödeme yapmamayı amaçlamaktadır. Ancak reklamını yaptığı ‘Caprice Gold, Caprice Termal ve Caprice Maldives’ projelerinin sahibi şirketlerin yönetimi ve denetimi kendisine ve akrabalarına aittir. Yargıtay’ın aradaki organik bağı tespit ederek tüzelkişilik perdesinin aralanması teorisi uyarınca Jetpa Holding AŞ’nin borçlardan bu şirketleri de sorumlu tutması beklenmektedir. Bu nedenle iflas davası Memet Fadıl Akgündüz, Jetpa mağdurları ve Caprice yatırımcıları açısından son derece önemli sonuçlar doğuracaktır.” Aykut Küçükkaya / Cumhuriyet

1435850cookie-checkJet Fadıl paraları kaçıramadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.