‘JönTürk’ dinleyicisi artıyor

Radyo gazeteciliği aşkıyla hukuk diplomasını bir yana bırakan Türk gencinin 2 yıl evvel kurduğu JönTürk Radyo kanalı, ABD’de 1 numaraya tırmanıyor.

İngilizce’deki adıyla “YoungTurks” olarak tanınan radyonun kurucusu, yapımcı ve sunucusu Cenk Uygur şimdi karşısında en büyük rakibi kalan sağcı, Bush yanlısı ünlü sunucu “Rush Limbaugh” ile mikrofonda söz ve düşünce savaşı veriyor.

Rush Limbaugh’un yarım milyon civarında dinleyicisi, Cenk Uygur’a kulak vermeden radyosunu o gün kapamıyor.

Kilisli bir ailenin İstanbul doğumlu çocuğu olan Cenk Uygur’un 10 yıl önce başladığı radyoculuk serüveni, iki yıl evvel JönTürk’ü kurmasıyla bugünkü yerine ulaşmıştı.
36 yaşındaki Uygur’un California’dan çıkış yapan radyosuyla, uydu üzerinden dinlenen yayınları ayrıca internette, http://www.theyoungturks.com adresınde izlenebiliyor.

Cenk Uygur, Açık Gazete’nin sorularını yanıtlarken, internette milyonlara ulaşan yayınını iki Amerikalı meslektaşıyla paylaştığını söyledi. “Ben Mankiewichz” ile bayan “Jill Pike”nin katkılarıyla sol seslenişli, demokrat, özgürlükçü ve dünyaya açık ses veren yayın yaptıklarını açıklayan Uygur, dinleyici sayısını da 300 bin olarak belirtti.

ABD’de sağcı kanallar, radyo istasyonları ve gazeteler şu sıralarda Cenk Uygur’un sayesinde “JönTürklere” veryansın ediyor.

 

1131180cookie-check‘JönTürk’ dinleyicisi artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.