“Joan Ryan gitmeseydi kovulacaktı”

LONDRA – Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun yoğun olduğu Enfield’de İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan’ın partisinden istifa ederek “Bağımsızlar Grubu”na katılmasını değerlendiren toplum üyesi bazı Enfield Belediye Meclisi üyeleri “Gitmeseydi, kovulacaktı” dediler.

Görüş aldığımız toplum üyesi Enfield Belediye Meclis üyeleri şunları söylediler:

YASEMİN BRETT: Joan Ryan Enfield’de birkaç kez kazandı. Jeremy Corbyn ile sürekli uğraştı. İşçi Partisi içinde çok uzun yıllar Andy Love Stephen Twigg ve Joan Ryan ile çalıştık. Ryan, İşçi Partisi aıdna Enfield’in kuzey bölgesinde çalışmalar yapmıştı. Ne yazık ki liderimiz Jeremy Corbyn’e karşı yapılan karalama kampanyasına katıldı. Ryan’ın bu ekipte yer alması üzücü. Corbyn’in liderliğindeki partimiz Yahudi düşmanı olduğu safsatasıyla eleştiriliyor. Parti içinde zaten bu iddialar ciddi bir şekilde mercek altında.

AYFER ORHAN: Joan Ryan, İşçi Partisi’ne ihanet etti. Bizler 30 yıla yakın Kuzey Enfield’de çalışıp, İşçi Partisi’nin kalesi yaptık. Parti ve lidere karşı ihaneti bizi kötü duruma düşürdü. Parti içinde ve dışında lidere karşı haksız ve hakaret içeren konuşmaları bölgede kazanmaya çalıştığımız seçmenler açısından da hoş olmadı. Enfield’deki üyeler olarak Parti’ye Joan Ryan’a karşı “güvensizlik önergesi” vermiştik. Bu seçimlerde zaten milletvekili olma şansını yitirmişti. Joan Ryan’ın istifası parti açısından iyi oldu. İstifa eden grupların ortak yanı anti-semitizm lobi faaliyetinde olmaları.

TOLGA ARAMAZ: Joan Ryan’a karşı güvensizlik önergesi geçmişti ve partiden kovulacaktı zaten. İşçi Partisi’nin adı ve manifestosunu kendisini seçtirtmek için kullandı ve sonunda partiye de ihanet etti. Jeremy Corbyn’nden seçildiğinden bu yana hep nefret etti. Harcırah yolsuzluğu ve rüşvete adı karışmıştı. Güle güle diyorum.

ALEV CAZIM: Joan Ryan ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Gün, Muhafzakarların iktidarına son vermek için İşçi Partisi’nin birlik ve dirlik günü. Benim belediye meclis üyeliğinden istifama gelince sadece görevi bıraktım. İşçi Partisi için her zamanki gibi bütün gücümle çalışmaya devam ediyorum.

JOAN RYAN KİMDİR?

İrlanda kökenli Milletvekili Ryan, uzun süredir Jeremy Corbyn’in liderliğinde partini sola kaydığı, yanlış Brexit politikası izlediği ve parti içinde Yahudi düşmanlığının egemen olduğu iddialarıyla parti dışında da eleştiriyordu. Ryan İşçi Partisi’nde Friends of Israil grubunun başkanı olup yeni grubundaki arkadaşlarıyla geçmişte anti-semitizm lobi faaliyetleri de yapıyordu.

Britanya Alevi Federasyonu’nun öncülüğünde 2015’te kurulan Britanya Parlamentosu Alevi Sekreteryası’nın (APPG For Alevis) başkanlığını sürdüren Ryan, Başbakan Gordon Brown döneminde Kıbrıs Özel Temsilciliği de yapmıştı. Toplumdaki etkinlikleri izleyen Ryan’ın milletvekili adaylığı sürecinde yine toplumdan destek geceleri de organize edilmişti. Geçmişte “harcırah yolsuzluğuna karışan milletvekilleri listesi”nde adı yer alan Ryan’ın Filistin’e karşı İsrail lobisinde bulunması da eleştiri konusu olmuştu.

2275560cookie-check“Joan Ryan gitmeseydi kovulacaktı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.