John McCain resmen aday

Minnesota eyaletinin St. Paul-Minneapolis kentlerinde düzenlenen Cumhuriyetçi Parti kongresinin üçüncü gününde McCain, partisinin başkan adayı olmasına yetecek oyu aldı.
McCain'in, parti kongresinin dördüncü ve son gününde, başkan adaylığını resmen kabul ettiği bir konuşma yapması öngörülüyor. McCain, 4 Kasımdaki ABD başkanlık seçiminde, Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'ya karşı yarışacak.

PALİN'DEN IRAK YORUMU

Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, Amerikan askerlerinin Irak'a "Tanrı tarafından" gönderildiğini söyledi. Palin, bu sözleri Alaska'da haziran ayında kilisede toplanan papaz okulu öğrencilerine hitaben konuşurken sarf etti. Alaska valisi Palin, internette yayımlanan video görüntüsünde, rahiplerden Irak'taki Amerikan askerleri için duacı olmalarını istiyor. "Kadın ve erkek askerlerimiz için dua edelim; onlar doğruluk için çalışıyor" diyen Palin, "Bu ülke için, yöneticilerimiz için, ulusal yöneticilerimiz için dua edelim. Onlar Tanrı'dan gelen bir görev için asker yolluyor. Bu Tanrı'nın planı…" ifadesini kullanıyor.

1177800cookie-checkJohn McCain resmen aday

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.