Johnson, “Kapanmaktansa, cesetlerin üst üste yığılmasını takmam” dedi mi?

Arif BEKTAŞ / Evrensel Londra – İngiltere Başbakanı Johnson’un geçtiğimiz ekim ayında yapılan salgına karşı kapanma önerilerine yönelik “Kapanmaktansa binlerce cesedin yığılmasına izin veririm” dediği öne sürüldü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, sonbaharda artan vakalar karşısında birçok çevrenin “kapanma” çağrısı karşısında “Ülkeyi üçüncü kez kapatmaktansa binlerce cesedin yığılmasına izin veririm” dediği ileri sürülüyor.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz ekim ayı sonunda ikinci dalganın yükseldiği sıralarda, önlemlerin tekrar ele alınması ve üçüncü kez ülkenin kapatılmasına karşı çıkan Johnson, hararetli yapılan bir tartışmanın ardından, kapanmaktansa binlerce cesedin üst üste yığılmasını tercih edeceği yorumu yaptığı iddia edildi. Gazete, birçok kaynağın bu sözü doğruladığını yazdı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise iddia için “bir başka yalan daha” denildi.

Salgının İngiltere’ye ulaştığı ilk günlerden itibaren yaptığı yorumlarla tepkiler çeken Başbakan Johnson, geçtiğimiz yıl henüz vakalar yeni yeni ortaya çıktığı günlerde, “Sevdiklerinizi kaybedeceksiniz” demişti. O dönem, hükümet binlerce kişinin ölmesini göze almış ve fiili olarak “sürü bağışıklığı”nı dayatmıştı.

JOHNSON’A TEPKİ GÖSTEREN SENDİKACI GÖREVİNE DÖNÜYOR
Öte yandan Başbakan Johnson’a tepki gösterildiği için sendikal görevlerinden uzaklaştırılan Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley görevine dönüyor. Hedley, ülkede gerekli önlemleri almayan ve ardından kendisi de koronavirüse yakalanarak yoğun bakıma kaldırılan Johnson için sosyal medya hesabından “Boris ölürse sokağımda bir parti vereceğim” diye yazmıştı. Sendika ise hükümet kanadından gelen baskılar üzerine Hedley’i görevlerinden uzaklaştırmıştı.

Geri dönmek için mücadele eden Hedley halkını sürü bağışıklığına terk ederek, “sevdiklerinizi kaybedeceksiniz” diyenlerin ölümünü istemenin bir hak olduğunu söyleyerek kendini savundu ve sendikadaki görevine tekrar dönmeyi başardı.

Hedley, şimdi mayıs ayının ortasında sonuçlanacak RMT Genel Sekreterlik görevine de aday olduğunu açıkladı.

“CESETLERİN YIĞILMASI” NEYİN PAHASINA?
Bugün aşılama sonrası hayatın normale döndüğüne dair görüntülerle gündeme gelen İngiltere’de yeterli önlem alınmayan salgın döneminde en zengin 500 kişinin kârı 2020 yılında da rekor düzeyde yükseldi.

Salgın gerekçesiyle açıklanan yaklaşık 650 milyar sterlinlik paketlerin 550 milyar sterlini doğrudan patronlara verildi. Ulaşım şirketleri başta olmak üzere, halkın vergilerinden bu şirketlere milyarlarca sterlin dağıtıldı.

İngiltere’de Kovid-19 salgını nedeniyle 127 bin kişi yaşamını yitirdi. Aşılama sonrası vaka ve ölümlerde düşüş görülürken son olarak 25 Nisan’da 11 kişi hayatını kaybetti.

2510390cookie-checkJohnson, “Kapanmaktansa, cesetlerin üst üste yığılmasını takmam” dedi mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.