Johnson’a sanatçılardan: Kürkü yasakla!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, aralarında Dame Judi Dench, Brian May CBE, Leona Lewis, Gary Lineker OBE, James Arthur, Thandie Newton OBE, Alesha Dixon, Ricky Gervais, Mollie King ve Dame Twiggy Lawson gibi isimlerin yer aldığı ülkesinin en büyük yıldızlarından bir mektup aldı. 50 imzalı mektubun, İngiltere’de gerçek kürk satışının yasaklanması talebini içerdiği öğrenildi.

#FurFreeBritain (Kürksüz Britanya) kampanyasını diğer hayvan hakları kurumlarıyla işbirliği içinde yöneten hayvanları koruma kuruluşu Humane Society International / İngiltere, Brexit geçişi tamamlandığı için 2021’de kürk yasağının mümkün olacağından umutlu.

ÜRETİM ZATEN YASAK

İngiltere’de kürk üretimi 2003’te yasaklanmıştı. Ancak o zamandan beri İngiltere; Finlandiya, Çin, Fransa ve Polonya gibi ülkelerden 800 milyon sterlinden fazla deperde kürk ithal etti. İngiliz sanatçılara göre bu, sona erdirilmesi gereken çifte bir standart.

Johnson’a gönderilen mektupta şu ifade kullanıldı:

“İngiltere denizaşırı ülkelerden acımasızca üretilen kürk satışına izin verdiği sürece, hayvanların büyük ölçüde acı çekmesine, çevreye zarar veren ve aynı zamanda ölümcül virüslerin yayılması yoluyla insan sağlığına risk oluşturan bir sektörde suç ortağı olmaya devam ediyoruz. Kürk zulmünü kendi arka bahçemizden yasakladığımızı söylemek yeterli değil, aynı zulmü denizaşırı ülkelerden ulaştırmayı da bırakmalıyız”

2495540cookie-checkJohnson’a sanatçılardan: Kürkü yasakla!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.