K.Çekmece’den kardeşlik

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz Budapeşte’nin Merkez İlçesi 8. Bölge Józsefváros Belediye Başkanı Dr. Kocsis Máté ve Belediye Başkan Vekili Egry Attila’yı makamında ziyaret ederek İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in yolladığı ”Kardeş Şehir İyi Niyet Mektubunu” teslim etti.

Başkan Dr. Kocsis Máté görüşmde şunları ifade etti, ”80 000 nüfuslu bir ilçeyiz. Budapeşte’nin dışındaki birçok şehirle nüfusunuz aynı sayılır. İlçe sınırlarımız içerisinde kozmopolit bir demografik yapıya sahipiz. Dinamik olarak büyüyen bir belediyeyiz. İlçemiz üniversiteler şehri olarak anılıyor. Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem,

Semmelweis Egyetem Üniversiteleri bizim ilçemizdedir. Budapeşte Ulusal Kültür Merkezide bizim ilçemizde bulunmaktadır. En çok yabancı bizim ilçemizde yaşamaktadır. Türklerle ortak kültürümüz, geçmişimiz ve mentalitemiz var.

Kardeş şehir ilişkilerinde eğitim alanında, öğrencilerin misafir edilmesi, karşılıklı sanatsal alanda sergi, fuar ve etkinliklerin dözenlenmesi, ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine destek olmak isteriz. Belediye Meclisinden yetki aldıktan sonra kardeş şehir sürecimizi başlatacağız. En kısa süre içinde resmi cevabi yazmızı size ileteceğiz” dedi.

Konsolos Osman Şahbaz şunları söyledi,”Size Türkiye’den selam getirdim. Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balázs Hendrich ve değerli dostum Belediye Başkan Vekili Mehmet Besim Müftüoğlu’nun selamlarını getirdim. Birde İstanbul’dan Türk lokumu getirdik. Bizde güzel bir söz vardır. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye. Size Başkan Temel Karadeniz’in yazıp imzaladığı kardeş şehir iyi niyet mektubunu teslim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. İki güzel kent arasında oluşacak işbirliğinde üzerimize düşen her türlü görevi üstlenmeye hazırız” diye konuştu.

Daha önce Macar Milli Parlamentosunda parlamenter olarak görev yapan, 2009 yılından bu yana ise başkanlık görevini yürüten 8. Bölge Józsefváros Belediye Başkanı Dr. Kocsis Máté Macar Milli Parlamentosundaki görüşmelerini de sürdürüyor. Ziyaretin özeti niteliğindeki son cümleyi şöyle ifade etti. Yaşasın Türk Macar Dostluğu ”Éljen a török magyar barátság!”. Aynı zamanda Budapeşte Büyükşehir Belediye Başkanı Tarlós István’ın danışmanlığı da yapıyor.

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’a Belediye Başkan Vekili Egry Attila belediyenin bayrağını ve çeşitli hediyeler sundu. Konsolos Osman Şahbaz’da Kayseri Erciyes Dağını resmeden porselen tabak hediye etti.

770720cookie-checkK.Çekmece’den kardeşlik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.