‘K. Irak’a yönelik önemli gelişmeler olacak’

Gül, Irak’ın kuzeyine operasyon düzenlenmesi konusunda “şu anda askerden gelen talep bulunmadığını” belirterek, TBMM ve hükümetin terörle mücadele konusunda “netice alacak her türlü operasyon, faaliyet ve çatışmaya destek vereceğini” söyledi.


NTV’de canlı yayına katılan Gül, bölücü terörle mücadelenin herkesin birinci önceliği ve Türkiye’nin önündeki en ciddi tehdit olduğunu söyleyerek, dolayısıyla bütün ilgili kurumlar ve hükümetin birinci önceliğinin terörle mücadele olduğunu, çünkü bir ülkede terör olması durumunda diğer başarıların gölgeleneceğini kaydetti.


Terörle mücadeleye devam ettiklerini belirten Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri, istihbarat ve jandarma birliklerinin hepsinin uzun bir süredir “adeta alarmda ve teyakkuz halinde” olduğunu söyledi.


“Irak’ın kuzeyine operasyon konusunda askerden bir talep gelip gelmediğinin” sorulması üzerine Gül, şunları söyledi:


“Şimdi bunlar, resmi bir şekilde bu toplantılarda böyle talepler olmadı. Netice alacak talepler söz konusu olursa, TBMM bunlara muhakkak ki izin verir, zaten bununla ilgili açıklamalar da yapıldı.”


Gül, bu konuların Milli Güvenlik Kurulunda en üst düzeyde detaylı bir şekilde ele alındığını belirterek, olası bir operasyona ilişkin olarak şöyle konuştu:


“Şüphesiz ki netice alacak her türlü faaliyete, her türlü operasyona, çatışmaya hükümet ve TBMM destek verecektir. Bundan hiç kimsenin zaten tereddüdü yok. Şu anda yapılanların hepsi el birliği içinde yapılmaktadır. Hükümetin ayrı bir politikası, Genelkurmayın ayrı bir politikası söz konusu değildir.”


Hükümetin şu anda bir tezkere hazırlığı içinde olup olmadığı sorusuna da Gül, “Şu anda yok” yanıtını verdi.


“ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK”


Abdullah Gül, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlığını vurgulayarak, terörle mücadele konusunda “hükümetin ve devletin tüm kurumlarının kararlığının en üst seviyede olduğunun” altını çizdi ve “İnanıyorum ki, terörle mücadele konusunda kuzey Irak’a yönelik çok önemli gelişmeler de olacak” dedi.


Gül, bu konuda ayrıntıya giremeyeceğini belirterek, bunun yapılacak her şeyin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olabileceğine işaret etti.


Bir soru üzerine, Genelkurmay Başkanının da zaten bu işin içinde olduğunu belirten Gül, “Türkiye’nin terörle mücadeleye ilişkin kararlığını ABD ve Irak dahil, Türkiye’nin içinde olmayanların dahi bildiğini” kaydetti.


“KARARIMIZI KENDİMİZ VERİRİZ”


Türkiye’nin bu aşamada ABD ve Irak’tan beklentisinin ne olduğunun sorulması üzerine, “Biz kararımızı kendimiz veririz, bundan herkesin emin olması gerek” diyen Gül, “Karamızı kendimiz verirken, kendi içimizdeki kendi güvenlik birimlerimiz bu tip meselelerle ilgili hükümete tavsiyede bulunacaklar. Bunlarla birlikte bu kararı veririz. Bizim dışarıdan herhangi bir şekilde telkin almamıza ihtiyaç yoktur” ifadesini kullandı.

1043260cookie-check‘K. Irak’a yönelik önemli gelişmeler olacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.