Kış kaplıcalara ilgiyi artırdı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, havaların soğuması ile kaplıca merkezlerindeki otel, termal tesis ve pansiyonların doluluk oranları önemli miktarda arttı.

Genellikle kış aylarında tercih edilen kaplıcalar, hem ekonomik hem de kültürel anlamda bulundukları il ve ilçelerin tanınmasına da önemli katkı sağlıyor. Doluluk oranının doruk noktaya çıktığı yarı yıl tatillerinde otellerdeki günlük fiyatlar 30 TL’den başlıyor.

Türkiye genelinde birçok ilde bulunan termal kaplıcalar, çeşitli hastalıkların tedavisinde yardımcı unsur olarak ”şifa dağıtırken”, bünyesindeki kükürt oranları ve sıcak-soğuk uygulamalarla cildi canlandırarak, güzelliğe de katkı sağlıyor.

Son yıllarda ardı ardına açılan yeni tesislerle adından söz ettiren Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde bulunan termal tesisleri, ”Kozaklı Termal Birliği” adı altında birleşerek, çevre illerde tanıtıma ağırlık veriyor.

Birlik, tanıtıma pilot il olarak Adana’dan başlarken, kış süresince Konya, Kayseri, Ankara gibi illerde de Kozaklı’ya davette bulunacak.

Yönetim kurulu üyeleriyle Adana’da tanıtımlar yapan Kozaklı Termal Birliği Başkanı İsmail Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer termal bölgelerde olduğu gibi Kozaklı’da da kış öncesi hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

19 OTEL 20 BİN 200 YATAK

Kozaklı’nın son yıllarda büyük atılımlar yaptığını ve kaliteli tesis sayısının hızla arttığını belirten Terzioğlu, ”Biz de yörenin tanımı amacıyla bir araya geldik ve tanıtıma ağırlık verdik. Tanıtımların yeni olmasına rağmen, ilgi ise beklediğimizden fazla” dedi.

Bünyelerinde 19 otel, 20 bin 200 yatak kapasitesi bulunduğunu ifade eden Terzioğlu, şöyle konuştu:

”Suyumuz özelliklerinden dolayı, insanı dinlendiren, eğlendiren, sağlık veren, kişinin kendi dinamiklerini ve güzelliğini yeniden keşfetmesini sağlayan bir su. Romatizmal, cilt ve kireçlenme rahatsızlıklarında öneriliyoruz. Hızla gelişen bölgemiz, güler yüzlü ve eğitimli insanları, inşaatı devam eden Türkiye’nin en büyük fizik tedavi merkezi ile gerçekten alternatif turizm merkezi, sağlık, eğlence, güzellik, iyileştirme merkezi olma yolunda önemli atılımları tamamlanmış bir yer.”

Terzioğlu, ilçenin yılda 700 bin ila 1 milyon arasında misafir ağırladığını kaydederek, hedeflerinin bu sayıyı tanıtımlarla ikiye katlamak olduğunu vurguladı.

773530cookie-checkKış kaplıcalara ilgiyi artırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.