Kaş Kültür Evi 13 Şubat’ta açılıyor

Kaş Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle kurulan Kaş Kültür Evi’nde yapılan tanıtım toplantısında bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin yaşatılması için atılacak adımlar aktarıldı.

Toplantıda kültür evinin kuruluş amacı ve hedeflerini anlatan Dilek Diker, Kaş ve çevresinin değerlerini yerel, ulusal ve uluslar arası ölçekte organize edilecek etkinliklerle yaşatılacağını söyledi. Bölgeye ait her türlü tarihi ve kültürel objelerin toplanması ve arşivlenmesi konusunda destek beklediklerini belirten Diker, bu çalışmanın gelecekte oluşturulması planlanan etnografik müzenin ilk adımlarını oluşturacağını belirtti. Toplantıda söz alan ÇEKÜL gönüllüsü Kadriye Hacımusaoğlu, kültür evinin yaşatılması için herkesin yapabileceği bir şeyler olduğunu vurgulayarak destek çağrısında bulundu.

VALİ YÜKSEL’İN ÖNEMLİ DESTEĞİ

2005 yılında Kaş eski Kaymakamı Nurullah Çakır’ın girişimiyle ortaya çıkan Kaş Kültür Evi projesi, belediyenin eski bir Kaş evini tahsis etmesiyle somutlaştı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’in de desteğiyle 2008 yılında restorasyonu tamamlanan kültür evi geçici bir süre sinema hizmeti vermişti. Kaş Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı arasında düzenlenen bir protokolle yönetici ataması yapılan mekân, bundan böyle Kaşlıların ve turizmin hizmetinde olacak.

SANATIN KALBİ KÜLTÜR EVİNDE ATACAK

13 Şubat’ta çocuklara yönelik film gösterimiyle etkinliklere başlanacak olan kültür evinde, kent arşivi, etnografik galeri, sanat atölyesi, el sanatları ve sergi salonlarının yanı sıra sinema ve kafeterya gibi üniteler yer alıyor. Fotoğraf, resim ve seramik kurslarıyla, bölgede yaşayan çok sayıda sanatçının eserleri de kültür evinde meraklılarıyla buluşacak.

Destek ve ayrıntılı bilgi için: [email protected] (0242) 836 37 51

_____________________

* Yusuf Yavuz- [email protected]

716470cookie-checkKaş Kültür Evi 13 Şubat’ta açılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.