Kaçacak yeri kalmadı

Cinayete kurban giden Jafar Heshmaty’nin eski eşi Dee Heshmaty, eski kocasının “karanlık” ilişkileri nedeniyle öldürüldüğüne inandığını söyledi.

Jafar Heshmaty, 1989 yılında Melbourne Havaalanına inmiş ve orada iltica etmek istediğini söylemişti. Üç yıl cezaevinde tutulan Heshmaty’nin serbest bırakılması için eski eşi Dee ve Iranlı Hristiyan toplum kampanyalar düzenlemişti. Bu süre içinde birbirine aşık olan çift, 1996 yılında evlendi. Dee, eski eşinin suça yatkın karanlık ilişkilerinin evliliklerini bitirdiğini söyledi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre Heshmaty, geçen hafta Perşembe akşamı Landells Road üzerindeki evinin bahçesinde kimliği bilinmeyen kişilerle tartışmaya başladı. Komşular daha sonra silah sesleri duydu. Heshmaty ölmeden önce komşusunu arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen komşu Heshmaty’i bahçede otların üzerinde yatarken buldu. Hastaneye kaldırılan Heshmaty yolda öldü. Polis, cinayette kullanılan silahın bulunduğunu açıkladı.
Yüksek Mahkeme Heshmaty’in serbest bırakılma başvurusunu hakkındaki şüphelerden dolayı 1992 yılında reddetmişti. Heshmaty’nin çevresine kendisini birkaç farklı isimle tanıttığı da anlaşıldı.

İran ordusunda askeri eğitim alan Jafar Heshmaty sportmen yapısı ile 2000 Olimpiyatlarında Avustralya Halter Milli Takımı’na girmeyi 4. gelerek kıl payı kaçırdı. Dee Heshmaty, eski eşinin hızlı yoldan zengin olma sevdasına kapıldığını, karate siyah kuşak sahibi Jafar Heshmaty’in İran’dan kalan alışkanlıklarıyla suça yöneldiğini, polis ve yasaları ciddiye almadığını kaydetti. Eski eşi, Jafar Heshmaty’in işlediği suçlar arasında gece kulüplerinden haraç toplamak, bir kişiyi bir hafta süreyle kaçırmak olduğunu da kaydetti.

FOTOĞRAF: Heshmaty

1105000cookie-checkKaçacak yeri kalmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.