Kaçakçı gibi giyiniyordu kaçakçı çıktı

Metropolitan Police’in verdiği bilgilere göre 6 Şubat günü maddi değeri yarım milyon sterlinden fazla olduğu belirtilen hırsızlık 37 bin alkollü içki şişesini almaktan yargılandı.

Wood Green Crown Mahkemesi’nde 4 Şubat günü suçlu bulunan Arslan 6 Şubat günü de tekrar çıkarıldığı hakim karşısında toplam 8.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Metropolitan Police’in verdiği bilgiye göre 2007’nin ortalarında Fransız şarap ve şampanya ihracatcılarının mallarının çalınarak İngiltere’de bir kaç şirkete satıldığının şikayeti üzerine harekete geçen polis içki tırlarını izlemeye aldı.

İzlemedeki içki taşıyan araçlardan biri Türkçe konuşan toplumun yoğun olarark yaşadığı Tottenham High Road üzerinde yasal bir depoya giderken, şüpheli sanığın isteği üzerine bir başka depoya yönlendirildi.

Polisin baskın yapmasıyla içkilere karşılık olarak düzenlenen bütün belgelerin sahte ve çeklerin kapanmış bir hesaba ait olduğu saptandı. “Markfield Road, N15” adresindeki yükün indirileceği depoda yapılan aramada da 30 bin alkollü içki şişesi tesbit edildi. Arslan da hırsızlık içki kaçakcılığından tutuklanarak mahkemeye sevkedildi.

HAKİM: ORGANİZE SUÇ

Hakim Browne, “sahtekarlık üzerine kurulu çok ciddi bir yatırım. Bu suç organizasyonunda şiddetin olmamasını gözönüne alıyorum” diyerek şöyle devam etti:

“Yasadışı olarak depo kiralayarak hırsızlık mal satın ticareti yaptınız. Çalıntı malları TÜrk toplumu içindeki arkadaşlarınıza da dağıtmayı planlayarak çok kolay bir biçimde 500 bin sterlin değerinde bir ciroya ulaşmayı planladınız…”

Yargıç ayrıca savcı ve Fransa ve Belçika’da olayın ortaya çıkmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Haringey polisi müfettişlerinden Paul Cheadle de olayın 18 aydır araştırıldığını belirterek, “Sonuçta pek çok kurumla iyi bir eşgüdümle başarılı bir operasyon yapıldı. Bu operasyon ile İngiltere polisinin organize suç örgütlerine göz açtırtmayacağı mesajı da verilmiş oldu” diye konuştu.

1187760cookie-checkKaçakçı gibi giyiniyordu kaçakçı çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.