Kaçaklar için yürüdüler

Citizen Organising Foundation (COF) tarafından Strangers into Citizens (Yabancılara Vatandaşlık) kampanyasının bir parçası olarak düzenlenen dev gösteriye bir çok politikacının yanı sıra Londra Büyükşehir Belediye başkanı Boris Johnson’un da konuşmacı olarak katıldı. Aynı kurum geçen yıl yine aynı amaçla gösteri yapmış ve 10 binden fazla göstericinın yanı sıra Londra eski Belediye Başkanı Ken Levignstone ve bir çok siyasetçi aktif katılarak destek sunmuşlardı.

TALEPLER

Trafalgar Meydanı’nda binlerce kişinin katıldığı mitingin bir çok politikacı ve kurum tarafından desteklendiklerini de hatırlatan COF Yöneticisi Jameson, kampanyanın amacının İngiltere’de dört ve daha fazla yıl kalan ve oturum hakkı alamamış olanların en az iki yıllık çalışma hakkına sahip olmalarını istediklerini bu iki yıllık sürenin sonunda göçmenlere oturum hakkı verilmesini talep ettiklerini belirtti.

Jameson, “Ancak hükümet daha çok göçmen gelir endişesi ile bu adımı atmaktan çekiniyor” diyerek, öncülük ettikleri kampanya ve mitingte hükümetten üç taleplerinin olduğunu ve bunları binlerce kişinin ağzından hükümete bir kez daha haykırdıklarını söyledi.

Jameson taleplerini şu şekilde duyurdu;

– İlk olarak, göçmenlerin İngiltere vatandaşlığına alınması için bir yol haritanının çıkarılması.
– İkincisi, göçmenlerin Britanya toplumu ve ekonomisi içinde kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri ve bunun kabul görmesi.
– Üçüncü olarak da uzun yıllar oturum hakkı için bekleyen ve yaşadıkları belirsizlikten dolayı her geçen gün psikolojileri bozulan insanların durumlarının dikkate alınarak göçmenlerin en temel sorunlarından biri olan belirsizlik sürecinin uzun tutulmamasıdır…

OMUZ VERENLER

Kaçak göçmene vatandaşlık ve oturum hakkı verilmesini destekleyen kurum ve temsilcileri şöyle:

Rahip Eric Brown, Rahip Thomas McMahon, Rahip Tom Butler, Salvation Army, Dr Md Abdul Bari (The Muslim Council of Britain); Jack Dromey, (UNITE the Union); Greg Thompson (UNISON); Wes Streetöing (NUS), Chris Huhne (Milletvekili), Jean Lambert (Yeşiller MEP). İbrahim Doğus (Halkevi); Pastor Marcos Ravelo (Christian Community London), Issac Bigio (Iberian American Alliance), Adam Komarnicki (Federation of Poles) ve Darren Johnson (London Assembly)

822090cookie-checkKaçaklar için yürüdüler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.